Illustratie van: Controle

DE STOPPERSREGELING VOOR MELKVEEHOUDERS VANUIT VIER INVALSHOEKEN BEKEKEN

De stoppersregeling is onderdeel van een pakket maatregelen waarmee Nederland weer hoopt te voldoen aan de Europese regels voor grond- en oppervlaktewater. De melkveehouderijsector heeft echter nog een lange weg te gaan om Brussel gunstig te stemmen. En maken al die extra slachtkoeien ons biefstukje goedkoper? De Leeuwarder Courant bekeek de regeling vanuit vier invalshoeken.

Meer: noordblog.nl/2017/02/…

Deel dit topic

Reacties

volvragen
Ik verwacht dat Brussel het niet voldoende vind...hoeveel boeren geven niet aan om stug door te melken omdat zij die 240 euro liever betalen
Dit betekend dus derogatie eraf dus als deze stoppen boeren krijgen da geen fosfaatrechten.
+3
BSboer
@volvragen Geloof ik niks van , wanneer de eerste afrekening komt doet het echt zeer en ruim je allle overbodige dieren op.
Wouter Verhoef
@volvragen

Wat boeren zeggen moet je niet altijd geloven.
Als iemand dit jaar 50 koeien teveel melkt hangt daar wel een prijskaartje aan van 120.000 euro. Als straks de eerste inhoudingen op het melkgeld gaan plaatsvinden landen ze wel met beide benen op de grond en anders draait een paar maanden later de bank de kraan wel dicht. Zij hebben immers aangekondigd geen liquiditeiten ter beschikking te stellen aan bedrijven die zich niet in redelijke mate conformeren aan de gve-reductieregeling.
dmitri-maris
Ja hoor geloof ik niks van , wanneer de eerste afrekening komt doet het echt zeer en ruim je alle
overbodige dieren op.koeien
+2
groeier
Denk dat veel melkveehouders juist meer vee gaan houden nu de vooruitzichten ook voor 2018 super zijn.
+1
Rondhus
@groeier welke goede vooruitzichten?
dmitri-maris
Ja is goed
volvragen
Maar wat brengt t een boer die zijn 50 koeien niet ruimt?bij ca 30 liters er dag is dat 240 dagen x 30 x 50 koeien 30 cent = 108.000 euro. @WouterVerhoef dat is dan maar een verschil van 12.000 euro ?
brabo
@volvragen die koeien geven de melk van de lucht zeker.
het minimale wat je moet rekenen is toch wel het voer, dus zeg maar afgerond zo´n 15 cent.
En je koeien die je eigenlijk had moeten afvoeren geven gemiddeld geen 30, hooguit 25 liter.
Het rekensommetje wordt dan wel heel wat anders
Jaap40
@volvragen zit nog in de ontkenningsfase...
Pas op @volvragen, de bank kon je wel eens meer voor de voeten gaan lopen als Rvo. En ik ga er vanuit dat je er flink in zit bij de bank anders doe je deze hopeloze uitspraken niet.
volvragen
@Jaap40 ik doe t alleen om discussie te krijgen . Ik vind de opmerking van @brabo sterk met zijn voerprijs. En wat de bank betreft denk ik dat enigszins zal meevallen als de melkprijs boven de 30 cent blijft
koetje 33
@Rondhus
Onder de 30 ct stoppen toch veel melkveebedrijven met melken, door melken moet in ons land op de eerste plaats staan.]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onderdeel , melkveehouders , slachtkoeien , brussel en regels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0