Geruilde koeien

Er zijn (veel) koeien geruild: goede koeien naar de blijver en slachtvee naar de stopper. Nu de stopper niet mee mag doen (uitgeloot) zit hij met koeien die eigenlijk binnenkort geslacht moeten worden (slechte uiers/gevoelig beenwerk). Wanneer hij die koeien nu afvoert heeft hij bij de volgende range minder/te weinig koeien om optimaal gebruik te maken van de stoppersregeling. Mag hij al afvoeren vóór dat de volgende range begint of móet hij de slachtkoeien aanhouden of misschien zelfs vervangen om zijn aantal te houden tot de volgende range?

Deel dit topic

Reacties

En als je nog koeien wilt ruilen met een stopper kan dat dan nog?
+4
demelkboer
Ik zeg hahaha. Eigen schuld dikke bult. Moeje maar geen foefjes vezinnen om nog een extra sla-tje uit deze regeling te slaan.
+1
J.v.G
@demelkboer wat jij zegt slaat helemaal nergens op!!!!! de regel is zo opgesteld dat ruilen mag!
+3
harke
Wie het onderste uit de kan wil krijgt...
+2
twente6
Ik ken ook iemand die het doet, opzich goed bedacht en ook duurzamer. Anders zouden gezonde koeien naar de slacht gaan, aj mekaar zo kunt voorthelpen is het toch goed. Dan zou het idd wel lullig zijn als je niet word uitgeloot, maar dat is dan het risico dat je neemt denk ik dan. Als je had gewacht tot de uitslag had je nog snel kunnen ruilen. Verder wouden ze vandaag overleggen, dus wie komt er meer geld vrij.
+1
voortman
Ho, ho, 't is gewoon een vraag! niemand weet nog of ie uitgeloot is! ik ben gewoon benieuwd naar wat er wel/niet geregeld is. en 't is geen onderste uit de kan willen, 't was gewoon voorkomen dat mooie, hoogwaardige, koeien worden geslacht. heb ik niet bedacht was advies van LTO.....
cjw73
@voortman zelf gedaan ofzo? Begin je je te knijpen!!
koeman
@voortman wat ik begrepen heb is dat je gewoon nog kunt ruilen nadat je ingeschreven hebt, dus die boeren zijn wat te snel geweest. Ik meende zelfs dat het mogelijk is om de geruilde koeien straks rechtstreeks naar de slacht te doen om te voorkomen dat de ziekte status van het bedrijf van de stopper zou veranderen maar wellicht dat een deskundige precies weet hoe dit geregeld moet worden
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @koeman:
ziekte status van het bedrijf van de stopper zou veranderen

Dat lijkt me niet zon heel groot probleem
koeman
@cs-agrar wel als je als stopper je jongvee nog wilt behouden en verkopen
+4
Erco
@voortman aDvies van LTO? Dan moet je oppassen!
harke
@voortman zal hier even op reageren.
Ik ben het 100%eens met jullie als je koeien ruilt.
Maar der is op dit moment niks zo onbetrouwbaar als de politiek.
Ik hoop dus ook dat deze personen het geluk hebben dat die stoppers worden uitgeloot
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @voortman:
't is gewoon een vraag!

Je kunt toch gewoon weer terug ruilen naar de oude situatie. Heeft iedereen z'n koeien weer terug en jij als veehandelaar nog een extra klusje. Iedereen blij. Altijd maar de grenzen opzoeken geeft een hoop stress.
storm
@voortman je bent handelaar, zeg dat dan gewoon?!
voortman
@storm Ja, ik ben handelaar, oplettende lezers weten dat en ik zie bij anderen ook niet (altijd) staan wat ze wel/niet doen.... . Waarom moet ik dat dan wel vermelden? Ik stel gewoon een open vraag, onder mijn EIGEN NAAM, in mijn eigen belang EN in het belang van mijn relaties....
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @voortman:
Waarom moet ik dat dan wel vermelden?

Lange tenen is niet handig hier op het forum 😄
Groen1
@voortman Misschien een goed idee, voordat je gaat ruilen om eerst goede (prijs)afspraken te maken.
+3
huub
Van ruilen komt huilen
+2
cs-agrar
Vindt het helemaal geen gekke vraag van Voortman
+2
buorman
@cs-agrar
'
Ik vind de vraag op zich niet gek [ook betreffende mv houders kunnen hier wat aan hebben], maar als je al bent gaan ruilen voordat je weet dat de stopper daadwerkelijk stopt, ben je wel wat voorbarig geweest met alle risico's van dien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , slachtkoeien en vervangen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0