Illustratie van: bartjuh

Boer lucht hart op Facebook over kapot bierblikje in wei

Boer lucht hart op Facebook over kapot bierblikje in wei

nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

Deel dit topic

Reacties

friesboertje
Ik haal jaarlijks wel meer dan 100 blikjes van de voergang. Koeien laten het wel liggen is mijn ervaring. Toch best jammer dat dit moet.
rommert14
@friesboertje in nl hadden wij voor de pinken bermgras geperst in balen, je wilt niet weten wat voor troep daar in zat...
Nick83
@rommert14 wij hebben ook bermengras, maar ik raap het er tijdens maaien, schudden en harken al uit. Als het op de voergang komt is het (zo goed als) schoon.
cjw73
@friesboertje is hier ook zo. ik zit tegen het IJsselmeer aan en je wil ook niet weten wat daar uit komt en neer gegooid wordt.
van Ittersum
Ik calculeer bijna 1 koe per jaar met scherp in naar de slacht. Mij valt vooral op dat Nederlanders nogal veel overboord kieperen. De Duitsers zijn wel netjes. Woon aan een druk bevaren kanaal
sjoerd de melker
De metal detector van de hakselaar vist dit er toch wel uit?
Grensboertje
@sjoerd de melker Laat je al het gras het hele jaar door hakselen dan? Hier is het de 1e snede hakselen de rest opraapwagen, die pakt het zo mee.

Zit hier naast een bos met veel wandelaars en mensen met honden. Wordt er helemaal gek van, heb elk jaar wel een koe met scherp en heb ook al een koe met neospora....
cjw73
@sjoerd de melker er is meer dan alleen blik hoor. Ik laat net als @Grensboertje alleen de eerste snee hakselen en de rest gewoon met de wagen. Maar die water flesjes en dergelijke zijn van plastic maar als ze stuk zijn en dat komt wel door de wagen of hakselaar zijn ze ook messcherp.
brabo
Quote Reactie van @cjw73:
er is meer dan alleen blik hoor

hier voornamelijk golfballen.
Ik heb er afgelopen week tijdens het bemesten al weer zeker een 50 gevonden.
dwers
Zit aan doodlopende weg gebruikte altijd de berm, maar later hebben ze het pad doorgetrokken naar andere weg nu fietsers en wandelaars (met honden) nou ik hoef die troep niet meer.
Petro Pelgrum
Het merkwaardige is dat de slachterijen geen blikjes of delen van blikjes in de runderen vinden. Wel spijkers, metaaldraad van autobanden, delen prikkel draad ed.

Dus wie is de boosdoener eigenlijk.

Maar vuilnis hoort natuurlijk niet in het natuur!!
weideboer
@Petro Pelgrum een blikje laat een koe liggen. Tis de gesneden of vermalen kleine deeltjes die de koe de das omdoen. Je hebt amper wat nodig om "scherp" in te hebben en een koe compleet plat te krijgen. De beschadiging aan 1 de rest magen is dan al geweest en dan ontstaat er een interne wond
Petro Pelgrum
@weideboer zouden die gesneden of gemalen deeltjes er dan weer achteruit weer uitkomen omdat de slachterijen die niet vinden?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kapot , lucht , boer , wei en facebook geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN