Stoppersregeling overschreden

Melkveehouders kunnen zich niet meer aanmelden voor de Subsidie beëindiging melkveehouderij, ofwel de Stoppersregeling. Het budget is op de eerste openstellingsdag, 20 februari, al overschreden. Na de openstelling in februari, wordt de regeling nog 2 keer opengesteld. De subsidie per dier is dan wel lager. De RVO maakt de volgende openstellingsperiodes uiterlijk 2 weken van tevoren bekend.

Deel dit topic

Reacties

+5
friesboertje
We blinken wel uit in het overschrijden als melkveehouders zijnde 😀
+1
arjankok
Hoorde vorige week vrijdag van collega die op die dag 16 ha grasland had verkocht aan 2 buren ,
wilde ook in de eerste trans van de stoppers regeling, met het geld moest hij de lening van de bank voor zijn 4 jr oude stal 100 plaatsen met nog 1 robot aflossen , hield nog 3 ha met opstallen aan naast zijn baan als vrachtwagen sjaffeur, hoop wel voor hem dattie niet naast die stopperspot piest
janv
Quote Reactie van @arjankok:
Hoorde vorige week vrijdag van collega die op die dag 16 ha grasland had verkocht aan 2 buren ,wilde ook in de eerste trans van de stoppers regeling, met het geld moest hij de lening van de bank voor zijn 4 jr oude stal 100 plaatsen met nog 1 robot aflossen , hield nog 3 ha met opstallen aan naast zijn baan als vrachtwagen sjaffeur, hoop wel voor hem dattie niet naast die stopperspot piest

Nieuwe stal op 19 ha.en geen pacht?
+2
Wimblij
Schaamteloos. Steeds al gezegd dat de pot veel te klein is. Politieke daadkracht is ver te zoeken. VERBETER DE STOPPERSREGELING, ZODAT BOEREN DIE WILLEN STOPPEN KUNNEN STOPPEN EN BOEREN DIE DOOR WILLEN VERDER KUNNEN. Als stoppende boer ga je hier kapot aan, eerst zou je januari 2017 kunnen stoppen, nu wordt het de tombola die beslist.....
Coen
@Wimblij , die gehele fosfaatsoap is compleet technocratisch ingestoken, met geen enkele empathie 😞
+4
George
Quote Reactie van @Coen:
die gehele fosfaatsoap is compleet technocratisch ingestoken, met geen enkele empathie

Wa zegde jonguh?
Heb jij ook gymnasium gehad? 😄
Groen1
@George Oftewel deze gehele fosfaatsoap is compleet door intellectuele beleidsmakers in elkaar gestoken, die zakelijke aspecten belangrijker vinden dan sociale aspecten en geen inlevingsvermogen hebben.
+1
j h p
@Groen1 En dat voor een PvdA stas.
KuikenenKoe
Quote Reactie van @Wimblij:
VERBETER DE STOPPERSREGELING,

lijkt mij bij huidige animo dat geen slechte regeling is
mss was bij 600 subsidie er wel meer koeien verdwenen had je met zelfde potje 2 keer zoveel resultaat gehad
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Wimblij:
tombola
Niet de tombola, maar de bank die beslist. Loting heet opeens "kritisch tegen het licht houden".
DualPower
Heb je eindelijk na lang wikken en wegen dan de knoop doorgehakt om de handdoek in de ring te gooien, moet je nóg maar afwachten of je wel wordt ingeloot...Niet te filmen!
+1
AJ oet Twente
Is dit veel 20.000 koeien voor de eerste opkoop ?
Mensen ,die mee wilden doen,deden dit afgelopen Maandag voor e 1200/koe .
De volgende opkoop periodes betalen slechter ,dus weinig animo .
Volgens mij wordt de 60.000 koeien bij lange na niet gehaald .
vaak
@AJ oet Twente Volgens Boerderij ongeveer 40000 stuks.
+1
j h p
@vaak Het wordt hoog tijd dat de makers van dit plan de koppen bij elkaar steken en op korte termijn een paar @Wiebren concerten erbij te fiksen en dat, om dit te financieren, @Cornelis voor kan stellen de heffing per kg melk nog wat te verhogen.
Dat is wel in het algemeen belang denk ik, om deze 40.000 niet te laten lopen. Het is nota bene al 2/3 van het beoogde aantal.
+5
Wiebren
@j h p morgenvroeg
MTSTAMMINGA
@Wiebren
Als de melkprijs wat redelijk blijft zou zoiets kunnen
Maar een melkprijs ondere de 30 en inleveren voor stoppers ,geeft heelveel stoppers 😁
+1
Erco
@MTSTAMMINGA zolang we boven de 40 blijven.....
J.v.G
@Wiebren mooi vlot! hoop dat er nog meer in zit en regel dan meteen even dat ze bij verkoop 50% af worden geroomd, hebben we er ook nog echt wat aan! waarom eigenlijk maar 10%?
pieta
@J.v.G Dat afromen kunnen ze beter afschaffen. Ik zou zeggen hooguit de eerste twee jaar om vastgestelde knelgevallen wat extra te kunnen bieden.
J.v.G
@pieta Lijkt mij juist heel goed om af te romen. Die gene die dan door wil groeien kan dan mee financieren om iedereen het gekorte % terug te geven op het moment dat er voldoende krimp is bereikt. Plus dat je de stoppers niet te veel mee geeft, vloeit ook alleen maar weg uit de landbouw.
Zo het nu is worden de groeiers weer voorgetrokken omdat ze tot 2018 meer mogen houden dan ze aan rechten gaan ontvangen. Dus dit jaar moeten anderen meer voor ze inleveren en volgend jaar ook doordat ze rechten van stoppers weer gaan benutten. Dus afromen lijkt me!
pieta
@J.v.G Mijn zorg zit meer in het feit dat het afromen een goede doelen potje gaat worden. Daar ben ik niet zo voor. Van mij mogen ze de eerste 1 of 2 jaar wel afromen voor knelgevallen van 2015. Dan gewoon afroming afschaffen en vrije handel.
J.v.G
@pieta Nee ik ook niet, gewoon teruggeven aan die nu gekort is en daarna de hele veestapel geleidelijk in krimpen.
arjankok
@Wiebren gewoon alle gegadigden laten meedoen , nzo betaald !
achterhoeker2
@j h p hou toch op man "even de heffing omhoog " ik heb genoeg betaald.
Ben ook klaar met die betutteling van algemeen belang , wij als sector enz..
j h p
@achterhoeker2 Ja, het is nu al echt een aderlating die 23 ct/ 100 kg melk, derogatieverlies gaat in jouw omgeving meer kosten dan hier.
j h p
@achterhoeker2 Je kunt in het verleden blijven hangen of van de toekomst iets maken.
pipo
Regeling zo goed? of is
de nood zo hoog!
+1
j h p
@pipo Dat hele fosfaat gemieter heeft veel stoppers in de wacht gezet.
dirks
En de fosfaatsoap gaat verder........................
Ccloin
Hoi allemaal.
Mag ik jullie wat vragen? Ik ben journalist en wil voor Trouw een mooi portret maken van iemand die besloten heeft zich in te schrijven voor de stoppersregeling (en nu nog maar moet afwachten of het lukt). Is er iemand die mee zou willen werken? Ik hoor het graag!
j h p
@Ccloin Een mooi portret bij een blad dat niet zo vriendelijk is voor de agrarische sector, hmm...
Ik ben overigens geen potentiele stopper.
+3
Boerderie
@Ccloin Jij bent het heldere licht dat in trouw met de titel 'sterfsubsidie' om de hoek kwam? Empathie is niet slechts bij de beleidsmakers ver te zoeken...
kuilhapper
Quote Reactie van @Ccloin:
en wil voor Trouw

Die krant zou ik voor niks nog niet willen lezen...
+1
DualPower
@kuilhapper Ik heb van een bekende een gratis proefabonnement gekregen. Ik leg ze altijd keurig in mijn krantenbak, zo'n plastic ding op wielen met een blauw deksel erop.
+1
Erco
@DualPower hier gaan ze onderin de kattenbak, kunnen die beesten erop pissen en schijten, beter verdienen ze niet
Albert
@kuilhapper je bedoeld gratis
dmitri-maris
Ja hoor ik heb van een bekende een gratis proefabonnment gekregen. ik leg za altijd keurig in mijn kranteenbak zo';n plastic ding wielen een blauw desel erop.
+2
Erco
@dmitri-maris gaan we meerdere reacties kopieeren? (Met spelfouten weliswaar)
dmitri-maris
Hallo,erco
gaan we meerdere reacties kopieeren met spelfuoten weliswaar

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melkvee , subsidie , melkveehouders en rvo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0