Van Dam en WUR: emissiereductie groter dan onzekerheden

Tijdens de hoorzitting over ammoniak in de Tweede Kamer, morgemiddag, zal WUR medewerker Gerard Velthof ten gehore brengen dat de ammoniakreductie bij emissie arm aanwenden groter is dan de meetonzekerheden. Staatssecretaris van Dam heeft in een Kamerbrief al laten weten geen verandering in beleid te zullen doorvoeren.

Deel dit topic

Reacties

Groen1
Over Ammoniak op twitter, lees het eens door of luister er naar, zoals Onderbouwing mestbeleid weg, deel 2

twitter.com/hashtag/ammoniak/…
Melkveehoudernh
Wat een opvallend nieuws, denk niet dat iemand had verwacht dat de heer van
Dam het beleid zou wijzigen. De schoothondjes van van dam en rvo in wageningen rekenen het beleid wel weer recht.
kanniewaarzijn
Wageningen is als wetenschappelijk instituut allang niet meer serieus te nemen.
j h p
@kanniewaarzijn Ze gaan ook niet kijken of het klopt, nee, ze gaan kijken of ze het verschil kunnen verklaren ( het onderzoek is volgend jaar klaar maar ze hebben de uitkomst al bekent gemaakt), dan weet je wel wat er uit komt. 😞
Wetenschappers hielden ook lang vast aan een platte aarde, aderlating en dat de zon rond de aarde draait om maar een kleine greep te doen.
Men is bang voor gezichtsverlies en claims. Een wetenschapper is pas echt groot als ie zijn eigen onderzoeken durft te weerleggen, zoals bv Stephen Hawking.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @j h p:
. Een wetenschapper is pas echt groot als ie zijn eigen onderzoeken durft te weerleggen
In Wageningen huldigt men het standpunt dat een "wetenschapper" altijd gelijk heeft, ook al wijst de praktijk iets totaal anders uit. Dan klopt nl. de praktijk niet, de theorie is altijd goed 😁 In het geval van de mestwet kunnen we niet eens over wetenschappers spreken; het zijn niet meer dan wat trieste mensen die zomaar van alles en nog wat bij elkaar optellen en daarna halsstarrig vasthouden aan hun eigen "gelijk".
jordi 1455
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
n Wageningen huldigt men het standpunt dat een "wetenschapper" altijd gelijk heeft, ook al wijst de praktijk iets totaal anders uit. Dan klopt nl. de praktijk niet, de theorie is altijd goed In het geval van de mestwet kunnen we niet eens over wetenschappers spreken; het zijn niet meer dan wat trieste mensen die zomaar van alles en nog wat bij elkaar optellen en daarna halsstarrig vasthouden aan hun eigen "gelijk".

Niet alleen de WUR het ICCP net zo, ze zeggen dat 98% van de wetenschappers zegt dat de aarde opwarmt door menselijk te doen en elke wetenschapper die dat betwijfeld is corrupt.
Zodra wetenschappers zich door de politiek laten misbruiken is het een deel van de bevolking de dupe van.
Wilbert
@kanniewaarzijn gelukkig geven een aantal prikkers het goede voorbeeld 😄
boerkuh
Hoe houden ze je voor de gek!!!

Nieuw onderzoek gaat over de meetpunten die verspreidt over het land staan. Dat het ammoniak daar niet goed berekend wordt!!

Maar van Dam en wur beginnen over de amoniakuitstoot bij wel of niet emmissie arm aanwenden Te verdedigen. Dat dat wel goed berekent is.

Waar gaat het mis??
cs-agrar
Quote Reactie van @boerkuh:
Waar ging het mis??

toen pissen plassen werd
Pluto
Ten gehore brengen !!! je bent ingehuurd om de vragen te beantwoorden niet om een statistisch significant verhaal te gaan ophangen denkende dat alle boeren in Nederland zoooooo dom zijn dat ze dit geloven. Ondergronds aanwenden wordt in sterke mate beïnvloed door het weer ?????
Ik hoorde van de week van een hoogleraar aan de WUR dat fraude door medewerkers het grootste probleem is binnen de universiteit .
Velthof is áls medewerker niet bevoegd om het ammoniak rapport aan de kamer uit te leggen dit is voorbehouden aan een hoogleraar.
Dat Van Dam zijn beleid niet gaat veranderen had ik ook niet verwacht.
Pluto
De meetgegevens waren er toch niet meer ???.
Boerderie
Ik heb vernomen dat men nu eigenlijk aangeeft dat onder andere de zwavelgehaltes in de lucht zodanig zijn afgenomen dat de ammoniakconcentraties daardoor gestegen zijn. Maar als de interventies op zwavel geen effect hadden gehad, was de ammoniakconcentratie wél nog lager geweest. Eigenlijk willen ze dus aangeven dat ze tweemaal effectief beleid voeren als reactie op de veronderstelling dat de laatste wellicht ongefundeerd is en minder effectief dan aangenomen...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , wur , ammoniak , ammoniakreductie , tweede kamer en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0