Illustratie van:

Ford 7700 - Tractor stuurt vanzelf naar links na vervangen dichting orbitrol

De orbitrol van onze Ford 7700 begon de laatste tijd hevig te lekken, vorige week heb ik deze open gehaald. Daarna proberen dichten met afdichtingspasta tussen de flenzen en terug gemonteerd. Hierna nog steeds lekkage, maar de tractor stuurt nu ook vanzelf naar links. Bij demontage heb ik gemerkt dat er van de afdichtingspasta enkele 'vlokken' tot in de oribitrol zijn geraakt.
Deze week dan een nieuwe dichting besteld, na montage lekt de orbitrol niet meer maar hij stuurt nog steeds naar links. Links en rechts sturen gaat zeer soepel en vlot, maar vanaf wanneer je het stuur loslaat draait het zachtjes linksom, op 15 seconden staan de wielen volledig in de linkse stand. Tijdens het rijden is dat niet echt een probleem, stuur trekt niet hard naar links, maar ik zou dit toch graag oplossen.
Zou het kunnen dat de afdichtingspasta die in de orbitrol terecht is gekomen ergens een lekpad heeft gemaakt waardoor er altijd een klein beetje olie het linkse circuit in wordt gepompt? Of kan het aan de montage liggen?
Ik zal later nog een foto uit de parts book uploaden om aan te duiden welke onderdelen ik uit elkaar heb gehad.

Deel dit topic

Reacties

GerbertXL
Ik heb hetzelfde met een oude heftruck. We zijn een beetje aan het klooien gegaan met de veren en dat veranderde het wel een beetje maar er zat niet echt logica in. Iedere monteur die ik erna gevraagd heb zegt dat het ook een onvoorspelbaar drama is en je beter de orbitrol kunt vervangen. Maarja, met de prijzen ervan... Ik heb er maar genoegen mee genomen, ik was en ben niet bereid er veel geld in te stoppen dus heb ik nu een strotouwtje in de buurt hangen en die haak ik elke keer aan de stuurknop als ik eraf stap.
Ik denk dat je het beste je heil kunt zoeken in een orbitrol van een sloper of misschien zijn er specialisten op het gebied.
ford3000case745
Ik heb nog wel een goede orbitrol liggen.
kramer
Dit is een reparatie bedrijf.
stevens-uden.nl/stuurbekrachtiging/
+1
nhmonteur
Bij reparatie van een orbitrol NOOIT geen pasta gebruiken, alleen de originele pakkingen.
Zorg voor het demonteren dat alle losse delen gemerkt zijn zodat hij precies hetzelfde weer in elkaar gaat. Ga je bv een schijf een halve slag anders leggen, dan heb je idd kans dat je stuur heel raar gaat doen.
redeagle14
Meestal is een orbitrol overleden als er lekkage ontstaat. Dan ontstaat er druk in het huis. Dit betekend inwendige lekkage. Nummer bekijken en een nieuwe orbitrol, is beter voor alle veiligheid. Ook niet groter of kleiner monteren.
Sanderford
Die van mijn inter begon na revisie ook een kant op te draaien nooit meer in orde gekregen de monteurs die ik sprak konden me ook niet helpen heb n goede sloper gevonden en die zit er nu in
ronald73
Volgens een revisiebedrijfje hier in de buurt zijn er 54 verschillende monteringen mogelijk na demontage. Slechts een daarvan is de juiste.
redeagle14
@ronald73 wel bij ZF/Bosch. Niet bij Danfoss, daar is goed of verkeerd om.
Stevdvyv
Hierbij de tekening uit parts book:
partstore.agriculture.newholland.com/us/…

Alles tussen nr. 43 tot en met 36 is open geweest. Dit zijn allemaal symmetrische onderdelen, behalve nr. 39, maar die kon ik maar op 1 manier weer terug plaatsen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7700 en hebben de trefwoorden olie , ford , wielen , stuur , tractor , links , sturen , lekt , lekkage , onderdelen , vervangen , orbitrol , montage en stuurinrichting geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0