Rekenmodel

Heeft iemand al een online of downloadbare rekenprogramma beschikbaar waar je dus kunt gaan stoeien met verschillende waarden?

Deel dit topic

Reacties

achterhoeker2
Melkvee.nl of melkweb
Todi
@Wiebren Als je onder 2 7 2015 min 4 % hoef je niet te rekenen.
weideboer
@Todi alleen alvast wat ruimte maken op je spaarrekening
Braboboerke
@Wiebren Rekenmodule gaat uit van 2 juli. Dit geldt voor melkvee.
Moet een jongveeopfokker dan in deze kolom het 15 dec 2016 invullen?
Wat is de datum bij jongveeopfokker betreffende berekenen taakstelling?
Wiebren
@Braboboerke deze rekentool is alleen voor melkproducerende bedrijven die onder de uitvoering van ZuivelNL komen te vallen.
RVO voert de regeling uit bij de andere bedrijven.
Daar is 15 december 2016 bepalend. Heb je minder dan 5 runderen, of minder dan 2 aangevoerd dan val je buiten de regeling. Dat wordt iedere periode gecontroleerd op basis van I&R.
Wel aangevoerd en meer dan 5 runderen dan iedere periode een controle op aantallen in I&R ten opzichte van 15 dec. Elke gve meer is €480,- opgelegde geldsom, te voldoen aan RVO.
Todi
@Wiebren Dus een opfokker heeft op 2 7 2015 100 gve. op 15 december 2016 heeft die er 200 gve. Dan mag die in 2017 200 gve hebben?
Wiebren
@Todi ja en andersom ook
Frans1
@Wiebren
Dus alle hobby / weideveehouders worden even helemaal buitenspel gezet voor dit jaar? Zal mij benieuwen of dit allemaal wel stand houdt
Janst
@Braboboerke dlvadvies.nl/mest/managementtools/…
Hier kun je een model downloaden waar ook jongveeopfokkers gebruik van kunnen maken
+3
friesboertje
In maart hoef je dus eigenlijk nog niks te doen.
de hoef
@friesboertje paar bijkopen dan
Grensboertje
@de hoef Juist, komen hier nog 5 volgende week van net over de grens.
+1
Noordoost
@de hoef volgende week komen er hier ook nog 5
haha
weideboer
@de hoef heb ik het goed berekent met dit programma dat elke GVE dat je onder je eigen norm zit van 2/7/15 960 euro op jaarbasis oplevert? dat haal ik uit het programma, vooral periode 4 en 5 tik het fijn aan met 150/maand
de hoef
@weideboer zover ben ik nog nie
+1
m uut m
@weideboer
Gaat alleen op als er genoeg boeren door melken en niet gaat minderen.
Als iedereen braaf gaat minderen is er helemaal geen bonus.
weideboer
@m uut m True, ben benieuwd of er iemand serieus de kop in de wind houd en stug door melkt en geheel niks van alles aantrekt en dit jaar die bedragen voor lief neemt.

Eerlijk is eerlijk, veel keuze heb je niet. Tenzij je het randje gaat opzoeken of gaat frauderen als de ziekte.
weideboer
Bedankt.
+1
BSboer
Ik heb het hele fosfaatreductieplan zo is gepubliceerd in de staatscourant even gelezen. Wat nieuw voor mij is dat je de uitkering zomaar niet krijgt wanneer je fors reduceerd. Die bonusregeling valt onder de deminimissteun, voor velen onbekend maar is Brusselse regeling tegen ongeoorloofde staatsteun. Deze mag nooit meer zijn dan 15000 euro over 3 jaar. Wanneer je afgelopen jaar asbestdak hebt gesaneerd met provinciale subsidie is het deel wat je uit provinciale regeling kreeg of zou krijgen ook aan deze regeling gebonden. Ook wanneer je in ganzengedooggebied zit is het deel wat je van provincie krijgt hetzelfde verhaal. M.a.w je krijgt geen geld uit bonuspot. Forse saneerder zal nooit meer beuren dan 15000 euro, je mag er dus van uit gaan dat veel geld wat dmv solidariteitsheffing wordt geind weer terug zal worden gestort. Weliswaar verdeeld over alle veehouders maar toch. Of zie ik dat verkeerd?
weideboer
@BSboer helemaal goed. Kwam ik na mijn topic ook tegen. Zat al te denken, ik zal het wel verkeerd begrepen hebben maar ben dus niet de enige. Maar de intellectuele onder ons kunnen dit ook bevestigen?
Wiebren
Klopt @weideboer en @BSboer je moet een verklaring hebben dat je de afgelopen jaren geen geld hebt ontvangen waarop de-minimis van toepassing is. En totaal mag het bedrag niet boven €15000 komen. Dat betekent dat er best wat bedrijven zulken zijn die niks of minder krijgen omdat ze zo'n verklaring niet kunnen overleggen.
achterhoeker2
@Wiebren Dat is jouw taak om dat hier te vermelden, ipv ruzie te maken met critici .
+2
Frans1
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Dat is jouw taak om dat hier te vermelden

Dat is zijn taak helemaal niet
+2
achterhoeker2
@Frans1 volgens mij is hij in dienst van de lto medebedenker van deze onzin.
Als je een groep boeren naar de uitgang jaagt door de stoppersregeling te bejubelen moet je ook de randvoorwaarden er bij uitleggen.
+1
robbies
@achterhoeker2 toch niet op een oneline forum waar iedereen anoniem is. LTO heeft een bijzondere manier van communiceren, maar zal hopelijk dit forum niet als officieel kanaal gebruiken
+1
BSboer
Hoe kan het fosfaatreductieplan nu in eens onder staatssteun vallen? Het wordt toch betaald door veehouders en weer verdeeld onder veehouders, heeft toch niets met staatssteun te maken.
Of je moet het anders zien, overschrijders betalen een boete of belasting en geld wordt dus van staat, en die geeft dan weer subsidie op reduceerders. Heeft dan niks meermet bonus/malus te maken. Legale diefstal mag je het ook noemen...
zwier
@BSboer Ojee dan is de weidemelk toeslag ook voor een gedeelte staatssteun.
+1
puddingbroodje
For farmers heeft ook ff een mannetje een exel bestandje laten maken best geinig en overzichtelijk vind ik forfarmers.nl/Download.aspx/…
puddingbroodje
@puddingbroodje voor zover het überhaupt overzichtelijk en geinig en simpel kan zijn 👎🏿
oubi
@puddingbroodje ik snap het niet. Forse overschrijding in maart en geen melkgeld korting?
de hoef
Quote Reactie van @oubi:
in maart
maart telt nie mee pak april maar is
Janst
@puddingbroodje For Farmers loop echter nog wel achter. Want de melkgeldregeling staat er nog in 😉

dlvadvies.nl/mest/managementtools/…
Hier kun je ook een rekenprogramma downloaden. Het programma is ook geschikt voor jongvee opfokkers.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0