Inkomenssteun en Van Dam.

Inkomenssteun, het verhaal.

Gezien het feit dat de salarissen in Europa veel hoger zijn dan op de wereldmarkt, stelt de Europese Commissie voor om in 2010 de salarissen in Europa te verlagen naar wereldmarktniveau, en het verschil te compenseren via inkomenstoeslag. Een salaris van bijvoorbeeld €15,- per uur wordt verlaagd naar €3,- per uur, aangevuld met een vast maandbedrag van €1920,- (€12,- x 160 uur).
Overuren worden niet aangevuld met deze inkomenstoeslag.
De werknemer die aanspraak op deze inkomenstoeslag wil maken, die moet zelf bewijzen dat hij in de EU gewerkt heeft.
In 2011 worden de regels wat strenger. Om voor deze inkomenstoeslag in aanmerking te komen moeten werknemers verplicht van het openbaar vervoer gebruik maken, en mogen ze niet vaker dan 3 keer per maand te laat op hun werk komen.
De inkomenstoeslagen worden met een maand vertraging betaald om controles mogelijk te maken. Gelukkig is de crisis voorbij en is het wereldloon naar €4,- per uur gestegen. De inkomenstoeslag zakt naar €1760.- per maand.
In 2012 worden de regels nog strenger. Om voor deze inkomenstoeslag in aanmerking te komen moet de werknemer bewijzen dat hij zijn huisafval gescheiden afvoert en gebruik maakt van groene energie. De extra eisen vergen meer controletijd, dus de toeslagen worden nog een maand later uitbetaald.
Intussen is de volgende crisis aangebroken en het wereldloon gedaald naar €2,- per uur.
Omdat het budget nu helemaal uit de hand loopt, wordt in 2013 besloten 5% te korten op alle toeslagen boven de €15000,- per jaar. De besparingen worden gedeeltelijk gebruikt om voedseluitdelingen te betalen. Ook worden alle inkomenstoeslagen vrij op het internet gepubliceerd.
De toeslagen kennen geen inflatiecorrectie en blijven gebaseerd op het referentiejaar 2009.

Gelukkig is dit fictief. Geen arbeidersbond zal een dergelijk beleid accepteren.
Alhoewel …
Het gemeenschappelijk landbouwbeleid is op de bovenstaande manier opgezet en uitgevoerd. En er zijn zelfs landbouwvakbonden die zoiets verdedigen (LTO).

En om nog even in deze setting te blijven, Van Dam vindt nu dat deze werknemer in principe helemaal geen recht meer heeft op bovengenoemde inkomenstoeslagen. Om er überhaupt nog voor in aanmerking te komen zal deze zich verplicht moeten laten te werk stellen in natuurgebieden …

(Inspiratie)bron: een reageerder wiens naam ik helaas niet meer weet 😞

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Heel verhaal harry!
+2
Harry K
@cs-agrar Tja, heb de indruk dat de meeste boeren het overzicht in deze zijn kwijtgeraakt, en hoe we worden behandeld inmiddels als normaal en gewoon ervaren.
Geitenboer
@Harry K een gegeven paard moet je niet in de bek kijken, dat is onbeleefd!
Harry K
@Geitenboer Ook jij begrijpt het dus niet: heb geen probleem met het gegeven paard, wel met de afgenomen tractor.
+3
Harry K
@Geitenboer Het recente fosfaatgebeuren is m.i. dan ook mede een gevolg van het blijvend over je heen laten lopen. Wil niet zeggen dat acties daartegen per definitie zin zouden hebben, maar zolang je landbouwvertegenwoordigers steunt welke dergelijk beleid accepteren, en zelfs promoten onder de noemer omdat er niet meer in zit, kun je geen rechtvaardige landbouw verwachten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Vervoer , lto , energie , europa , landbouwbeleid , natuurgebieden , werknemers , gemeenschappelijk landbouwbeleid , europese commissie , 2012 , wereldmarkt , regels , 2009 , 2010 , 2013 , 2011 , dam en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0