Als het dierechten had geheten?

Als het nou gewoon dierrechten had geheten in plaats van fosfaatrechten dan hadden verpachters wel het nakijken gehad, want de dierrechten van varkens en kippen hebben de verpachters ook geen grip op.
Conclusie mijnerzijds: Hadden we maar dierrechten gekregen in plaats van die vermaledijde fosfaatrechten

Deel dit topic

Reacties

vaak
Fosfaatrechten blijven vd houder vd dieren en komen dus niet op de grond
storm
Grote verpachters hebben niets met intensieve veehouderij! Wilden ze al jaren kwijt maar melkveehouders zijn ze nodig om de grond te beheren en daarmee ook de kosten op te brengen!
In akkerbouwgebieden zal het nog wel gaan om grond te verhuren aan akkerbouwer maar op de minder rendabele gronden moeten ze toch melkveehouders houden!
tukker12
@storm Ja dat is zo. Maar als het nu vastgelegd zou worden dat de afgaande pachter verplicht zou worden de dier/fosfaatrechten aan de eigenaar/verpachter aan te bieden tegen de geldende dagprijs, dan had de eigenaar/verpachter dus blijvend vee op zijn gronden, en als het de verpachter niet intresseert dan zou de pachter vervolgens de fosfaatrechten gewoon "op de markt" kunnen verkopen.
Nu dreigt er dezelfde situatie te ontstaan als bij het voormalig melkquotum, verpachter doet niets om het houden van rundvee mogelijk te maken, bouwt geen stallen want dat mag de pachter zelf doen, maar strijkt wel de helft van de waarde van een fosfaatrecht op straks. Want reken er maar op dat de verpachters, en voorop de staat als grootste verpachter een heel legioen juristen er op af stuurt om dat nog ff te regelen in de komende wetgeving!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkens , kippen , dierrechten en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0