Nieuw waterwingebied

Er zijn duidelijke plannen dat er vlak bij mij, of misschien wel op de grond vlakbij mn stal putten komen voor waterwinning. Zijn er prikkers met een vergelijkbare situatie die hun ervaringen willen delen wat voor gevolgen dat gaat hebben? De grondsoort is voornamelijk veen, meerdere lagen op verschillende dieptes, lokaal zeer wisselend. ze geven zelf al aan dat de grond aanzienlijk in gaat klinken. De gevolgen zijn onduidelijk. Wat voor beperkingen krijg je en hoe zijn de ervaringen qua financiële vergoedingen?

Mvg Herbert

Deel dit topic

Reacties

weideboer
Alleen ervaring met een bouwput.. ver, ver van te voren een nulmeting en taxatie ( vooraf dat bedrijf of overheid in kennis stellen ook vertellen over de eventuele gevolgen en aansprakelijkheid ) laten doen of beter samen te doen. In iedere geval de tegeartij in kennis stellen en een resultaten deponeren bij de notaris. Wie eist, bewijst. Dus jij moet zorgen dat je vooraf een goed gemotiveerde nulmeting hebt
+1
jan is hobbyboer
Als ik jouw was zou ik verkassen en een van de te koop staande boerderijen overnemen, d'r zijn er zat. Dit gaat naar de toekomst toe alleen maar gezeur opleveren.
+1
oldhuus
Ja veen klinkt toch wel in, ideale kans om een mooi zand-bedrijfje overnemen 👍

Hebben een perceel op 600 meter van pompstation maar zit maar halve meter veen en krijgen paar hondert euro droogteschade, nou en het is er meestal allejezus nat snap het probleem niet zo.
brabo
Quote Reactie van @oldhuus:
krijgen paar hondert euro droogteschade

heb je ook aantoonbare schade dan? Mijn achterburen zijn hier een waterwinningsgebied met zeker een tiental putten om water op te pompen. Dit doen ze echter op een diepte van ongeveer 150 meter dus daar heb ik echt geen last van.
Zo'n 10 ha van mijn huiskavel ligt officieel in het waterwingebied, maar ook daarmee zie ik geen beperkingen. Ik doe er dezelfde dingen als op de rest van de grond.
Ook staan hier in totaal 3 meetputten in mijn veld waarmee ze de grondwaterstand controleren. Dat is het enige lastige wat ik ervan ondervind. Verders is het wel handig dat ik hun harde weg mag gebruiken om mijn percelen achterom te kunnen bereiken.
casev
@brabo maar jij heb geen veengrond die flink gaat inklinken Brabo.
jop456
@casev Maar als er op 150 meter water wordt opgepompt klinkt het veen niet in want er blijft altijd water boven dus zal het veen niet droog komen staan
Bioepz
In onze buurt is er ook sprake van geweest dat het waterleidingbedrijf een gebied zocht om water te winnen. helaas niet doorgegaan. De vergoeding voor het hogere waterpeil had mij wel gepast in combi met het weidevogelbeheer.En bemesting en bestrijdingsmiddelen zou ook geen probleem zijn omdat we biologisch boeren.
+1
casev
Schep holsteins in bergambacht zijn huiskavel valt binnen zo'n waterwin gebied. Ook veengrond. De grond vlakbij die putte staat ongeveer gelijk met het slootpeil..... met andere woorden: zorg dat ze genoeg betalen, want schade krijg je zeker!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onduidelijk , stal , veen , grond en ervaringen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0