Inschrijven kamer van koophandel

Een neef van mij heeft ongeveer 6 hectare landbouwgrond (maisgrond) wat altijd aan een loonwerker was verhuurd. Door wat onregelmatigheden heeft neef besloten de grond in eigen beheer te nemen.
Om de toeslagrechten te kunnenverzilveren moet hij ingeschreven staan bij de KVK.
Wij werden een paar jaar geleden toch automatisch ingeschreven? Of moet hij nu persoonlijk naar de KVK/

Deel dit topic

Reacties

+1
Jan Veenhouwer
Daar moet hij zelf naar toe.
Op de site van de kvk kan je een formulier downloaden waar alle informatie ingevuld kan worden die nodig is voor de kvk. Dan moet hij een afspraak maken en er in persoon naar toe. Wel een kopie ID meenemen.
Groeten Marianne V.
tukker12
Oke uitje dus naar de KVK
+1
buorman
Inschrijving kvk alleen is niet voldoende voor het verzilveren van BR toch?
+3
Noorderling
@buorman
Nee, je moet ook een brs nr aanvragen. Daarna moet je de betalingsrechten op naam zien te krijgen.
Vervolgens moet je een financiële en mest boekhouding bijhouden. Als het even kan zou ik die grond mooi blijven verhuren, alle rompslomp die het op levert zorgt er voor dat je die btr zo weer kwijt bent.
+4
hookwood
Je kunt alleen de toeslagrechten verzilveren als je een actieve landbouwer bent.

Van de RVO-site:

U voldoet aan de voorwaarde van actieve landbouwer als uw bedrijf met een landbouwactiviteit als hoofdactiviteit staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Heeft u geen landbouwactiviteit als hoofdactiviteit op uw hoofdvestiging geregistreerd staan bij de KvK? Dan komt u alleen in aanmerking voor directe betalingen GLB als u jaarlijks een accountantsverklaring (samenstellingsverklaring) indient bij RVO.nl. Met deze verklaring geeft u aan dat uw landbouwactiviteiten een belangrijk deel zijn van uw totale economische activiteit. Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

uw jaarlijkse bedrag aan directe betalingen uit het GLB meer is dan 5% van uw totale inkomsten uit niet-landbouwactiviteiten, of
het bedrag aan inkomsten uit uw landbouwactiviteiten meer is dan 1/3 deel van uw totale bedrag aan inkomsten.

rvo.nl/subsidies-regelingen/…

Even goed hier naar kijken anders doe je veel moeite voor niets.
+4
komelker 2
Vul nooit je telefoonnummer in bij het inschrijven van je KVK.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond , grond , loonwerker en toeslagrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0