Zorgen over betaling melkgeld na 1 maart - RVO kan het niet bijhouden | Boerenbusiness.nl

Wat gezellig dat van Dam zijn ministerschap zoveel snoepreisjes heeft. Hij laat ons over 2 weken in de stront zitten - letterlijk en figuurlijk! Fosfaatplan heeft geen enkele zin als de derogatie er toch af gaat!! Ik zie de bui al hangen

Originele beschrijving

RVO kan het niet bijhouden: Zorgen over betaling melkgeld na 1 maart . Lees verder op boerenbusiness.nl

Deel dit topic

Reacties

dwers
Ik had op 2-7-2015 - 44 melkkoeien volgens rvo 32 koeien had toen 28 HA grond volgens RVO- 0 HA is ook niet zo veel, kan nog gezellig worden.
Groen1
@dwers iig al aan GVE reductie voldaan. Nee sorry grapje, maar ff serieus v.d. week een andere mvh sprak in een ander forum, had ook bijna hetzelfde soort probleem. Dit is erg vervelend!
dwers
Quote Reactie van @Groen1:
Dit is erg vervelend

Van die 44 hoef ik niet in te leveren ben grondgebonden(niet volgens rvo) melk maar gewoon die 44 koeien door, anders komt het helemaal niet goed.
Jannus
Quote Reactie van @dwers:
melk maar gewoon die 44 koeien door

Timmer je verhaal goed dicht met bewijzen,Gecomb opgaves en dieraantallen dmv mestboekinghouding,veeregisters etc etc
weideboer
Van Dam laat u niet in de stront zitten maar de organisaties die niet in eerste instantie mee wilde werken daardoor loopt alles in de soep.

Maar nu alvast mekkeren helpt ook niet, achteraf bijschaven is ook niet erg
achterhoeker2
Rvo gaat de fosfaatrechten pas vaststellen als ze er zijn , dus ergens in 2018.
volvragen
@weideboer ik wacht immers al een jaar op duidelijkheid?? alles met terug werkende kracht laten ingaan is ook niet echt professioneel overkomen toch?

Ik ben ondernemer en wil mij graag ontwikkelen ik wordt hierin behoorlijk belemmerd. Je hebt een visie en die wil je graag volgen deze bijschaven is niet erg, maar om over een jaar bij te schaven is wel heel frustrerend.

Moet ik nu 100 koeien aanhouden of moet ik beginnen met een stille sanering?
Moet ik een stal gaan bouwen of wachten??
MOet ik stoppen of doorgaan?

Dus @weideboer achteraf mekkeren heeft geen zin?? Als ondernemer wil anticiperen.
weideboer
@volvragen er zal vast een reden zijn waarom RVO geen duidelijkheid geeft. Bij mij was het altijd redelijk snel opgelost . In uw geval weet ik het niet maar er zal vast een reden vanuit hun kant zijn dat er geen toezegging gedaan is, verhaal heeft altijd twee kanten
+2
Leo,s vriend
@volvragen alles met terugwerkende kracht in laten gaan is juist wel professioneel, als je iets volgende week laat ingaan zijn er altijd slimmerikken die nog net eventjes iets " regelen"
Zie de 2-7-15 regel, die werd op 3 of 4-7 bekend gemaakt, en er waren slimmeriken die nog net even (legaal) koeien aanvoerden op 1-7 ( binnen de wettelijke meldtermijn van 3 dagen.)
weideboer
@Leo,s vriend door mensen gemaakt, door mensen gekraakt.

Maar hoeveel zijn dat er daadwerkelijk , toch die zus van je buurman en daar weer een achterneef van. En die kende weer iemand die...?
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @weideboer:
Maar hoeveel zijn dat er daadwerkelijk

Dat doet er in feite niet toe. Een regeling die goed in elkaar zit, biedt geen ruimte voor marchanderen.
bella
@Leo,s vriend ik ken er ook een paar.
volvragen
@Leo,s vriend tja hoe konden die het dan weten?? een lek ?
Leo,s vriend
@volvragen wel even bij de les blijven he ? een ieder weet dat de wettelijke meldtermijn in het I&R systeem 3 dagen is, en sommigen hebben daar blijkbaar handig gebruik van gemaakt.
Niks lek dus.
volvragen
Wat fijn te lezen dat mijn mede collegas zo positief blijven, ben ik dan echt de enige die zijn twijfels er bij heeft. Ik hoor vanuit brussel hele andere verhalen. De kans is nu wel 75% dat de derogatie af gaat. Fijn dat iedereen stug blijft doormelken. Bedankt allemaal.
+2
arie.j
Quote Reactie van @volvragen:
Wat fijn te lezen dat mijn mede collegas zo positief blijven, ben ik dan echt de enige die zijn twijfels er bij heeft. Ik hoor vanuit brussel hele andere verhalen. De kans is nu wel 75% dat de derogatie af gaat. Fijn dat iedereen stug blijft doormelken. Bedankt allemaal

Ook heel fijn als een anoniem iemand uit onbekende duistere bronnen probeert te stoken.
Grensboertje
@volvragen Graag gedaan, zonder zekerheid en duidelijkheid geen reductie hier.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie , melkgeld , rvo en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN