Flinke stijging verwacht in verkoop melk op eigen erf

De komende jaren zal de verkoop van melktaps voor rauwe rauwe melk in Europa elk jaar met 12,5 procent groeien. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Transparency Market Research.

Deel dit topic

Reacties

+5
meelezer10
Gauw ingewikkelde regelgeving maken en een zootje controleurs aan nemen. Als er iemand ergens denkt dat hij wat aan kan verdienen over de rug van een ander zal het niet nagelaten worden. Diegene die er daadwerkelijk aan moet verdienen houdt er zo niets aan over.
Koeienpraat
Mooie en tegelijkertijd gevaarlijke ontwikkeling.. We zijn niet voor niks begonnen met het verhitten van melk!! Goede controle is juist heel belangrijk, 1 geval waarbij het mis gaat door slechte hygiëne of dierziekten en dan is het voor iedereen klaar!!
weurding
Ben niet bang dat het zo'n vaart gaat lopen,de plaatselijke middenstand in kleinere dorpen heeft met kleine winkels al het loodje gelegd doordat men graag alle boodschappen op 1 plek wil doen, een enkeling die bereid is om een paar liter melk via een omweg elders te halen, maar kan het wel helemaal mis hebben
Druk
@weurding
De dames hier maken zelf boter, wordt verkocht in een reeds bestaande en goed gelegen (locatie is alles) melktap elders. Het loopt uitmuntend, ze kunnen de vraag nauwelijks bijbenen.
adriaan33
@Druk Hoe staat RFC tegen over rauwe melk verkoop qua statuten?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @adriaan33:
Hoe staat RFC tegen over rauwe melk verkoop qua statuten?

Max 10.000 kg/jaar.
weurding
@Druk dat geloof ik ook wel, maar zoals ik al en ook jij zei locatie doet het hem, men gaat er geen omweg voor maken, en zoals alles overdaad schaadt, het moet exclusief blijven
friesboertje
Mag officieel niet in NL toch? Of wel?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , erf , melkvee , europa en rauwe melk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0