Geen boete met terugwerkende kracht bij intrekken derogatie

Individuele boeren krijgen geen boete als de Europese Commissie vindt dat de fosfaatreductie in de melkveehouderij onvoldoende is en daarmee een ingebrekestelling start tegen de huidige derogatie.

Dat zegt Wiebren van Stalen van LTO Nederland. “Een individuele boer die gebruik maakt van derogatie, maakt hierover afspraken met RVO.nl en het ministerie van Economische Zaken. Hij kan alleen beboet worden als hij de voorwaarden van derogatie, zoals de eis van 80% grasland, de verplichte grondbemonstering of het verbod op fosfaatkunstmest of de bemestingsnormen niet nakomt. Een individuele boer kan niet worden beboet als de collectieve Nederlandse afspraak met Brussel niet wordt nagekomen”, aldus Van Stralen.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
Groen1

Probeer dit ding maar eens kapot te krijgen

Weer gewone, simpele telefoon die oersterk is? Dat scheelt je een hoop irritatie en euro's.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

dwers
Dacht juist dat we dit voorjaar rustig aan moesten doen met bemesten, om een eventuele boete te voorkomen maar het is anders om, alle mest in maart over het land (zomers dag en nacht weiden dus dan komt er niet zo veel mest meer achter de stal)
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , melkveehouderij , duitsland , lto , frankrijk , grasland , derogatie , boete , boeren , stikstof , mestbeleid , nederland , boerderij , boer , mestafzet , fosfaatkunstmest , lei , europese commissie , brussel , rvo , fosfaatplafond , kracht , dam en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!