Heb je van RVO ook een vragenlijst over je kennis en ervaring over de mestregels ontvangen

De mestwetgeving is de laatste jaren volop in beweging. Als agrarisch ondernemer weet u hier alles van. Naast de ‘bekende’ regels als gebruiksnormen, dierrechten, regels over het vervoer, het verhandelen en het uitrijden van mest zijn er vanaf 2014 ieder jaar nieuwe regels bijgekomen. Over mestverwerkingsplicht, verantwoorde groei melkveehouderij en over grondgebondenheid. Daarnaast zijn nieuwe regels voor het houden van melkvee in voorbereiding.
De mate waarin dit uw bedrijf raakt, is afhankelijk van het type bedrijf dat u heeft. Wel geldt voor vrijwel alle agrarisch ondernemers dat er meerdere regels zijn waarmee ze rekening moeten houden. Om de regels te kunnen naleven, is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de verschillende regels die er voor uw bedrijf gelden en wat u precies moet doen. Goede informatie is voor ondernemers daarom erg belangrijk.
Momenteel voeren wij een onderzoek uit naar de kennis en ervaringen van ondernemers in de agrarische sector met de regels van de mestwetgeving. Wij willen u vragen aan dit onderzoek deel te nemen en via onderstaande link de vragenlijst in te vullen.

Start vragenlijst

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten van uw tijd. U kunt de vragenlijst invullen tot en met 19 februari.
Waarom dit onderzoek?
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert het beleid van de mestwetgeving uit in opdracht van het Ministerie van EZ. RVO.nl wil graag meer inzicht in uw ervaringen met de regels van de mestwetgeving. Ook willen we meer te weten komen over de (informatie)behoefte van ondernemers en de verwachtingen daarin ten aanzien van RVO.nl. Daarover gaat deze vragenlijst. Uw antwoorden geven ons input om onze dienstverlening en de informatievoorziening zo goed mogelijk op uw behoeften af te stemmen.
Dit onderzoek wordt voor ons uitgevoerd door I&O Research. I&O Research gaat zorgvuldig en vertrouwelijk met uw gegevens om en verwerkt uw antwoorden anoniem. Medewerkers van RVO.nl kunnen uw antwoorden niet achterhalen. Heeft u vragen over het onderzoek, dan kunt u contact opnemen

Deel dit topic

Reacties

+1
meelezer10
Nee nog niet ontvangen. Ben je in het kader van betalingsrechten verplicht mee te werken aan onderzoeken?

Laten we allemaal in vullen dat we door de bomen het bos niet meer zien.
cs-agrar
Nee, is hier zinloos. Geen kennis en nog minder ervaring
+1
wally
Ja ook ontvangen, toevallig met laatste controle door nvwa mbt derogatie ook opmerking over gemaakt dat het best ingewikkeld word
grassland/bouwland
klei/zand
bio/gangbaar
maaien/weiden
werkinngscooefcient na scheiden
onverklaarbare verschillen mestmonsters
verplichting tot gebruik gehalten zoals gemonsters
opmengen verschillende mestsoorten
grondgebondenheid
verwerkingsplicht
etc etc

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , voeren , melkveehouderij , Vervoer , melkvee , ervaring , grondgebondenheid , dierrechten , mestverwerkingsplicht , rvo , uitrijden , regels , type , ervaringen , Agrarisch , kennis en 2014 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0