Waarom ammoniak steeds meer begint te stinken

Helaas heeft niet iedereen hetzelfde reukvermogen:

Het onderzoek naar de basis van het ammoniakbeleid legt de vinger op de zere plek, maar er zijn meer vraagtekens. Noem bijvoorbeeld de fosfaatbelasting van oppervlaktewater. Een analyse die uit de doeken doet waarom ammoniak steeds meer begint te stinken.

De conclusies beloven weinig goeds voor het ammoniakbeleid. Zo laten de onderzoekers zien dat er geen aantoonbaar verband is tussen beleid en de ammoniakconcentraties in de lucht. Gedurende een periode van 20 jaar is de concentratie in de lucht niet gedaald. Op zich is dit al geen goed nieuws, want het betekent dat er onnodig kostbare maatregelen genomen zijn in de agrarische sector. Noem het verbod op bovengronds uitrijden, de inzet van luchtwassers en maatregelen in de stal.

Meer: boerenbusiness.nl/mest/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

Pluto
2% komt uit de landbouw, deze 2% moet met 90% gereduceerd worden zo hebben we het geleerd in de jaren 90 .
In het gunstigste geval zegt de overheid sorry we hadden het niet goed maar bekennen geen schuld . Alles is jaren geleden gedigitaliseerd dus die ammoniak rapporten zijn er echt nog wel, alleen ze zullen er alles aan doen om ze niet te laten zien!!. Ons ambtenaren apparaat heeft inmiddels meerdere keren laten zien dat ze hier meesters in zijn !!!.
jorisdriepinter
@Pluto Zoek het bonnetje, ..............., etc.
+1
Groen1
@Pluto Ik heb wat gevonden

zoek.officielebekendmakingen.nl/blg-787225/
(Klik bij Bestandsformaten op PDF)

rivm.nl/Onderwerpen/A/…
(Klik op Meetresultaten MAN hiermee krijg je toegang tot alle gebieden van MAN inclusief de meetgegevens, zie dan Lijst met gebieden en klik dan op een willekeurig gebied)
+2
We worden BEDONDERDT met DT, LTO NZO RABO en natuurlijk DE Ja KNIKKERS, van RFC moeten zich schamen , dat men zich tot op de dag van vandaag, noch achter al deze fabels blijft stellen, en uit dragen !!! In zo n bestuur wil een normaal denkend mens niet zitten of je stapt eruit , net al bij ZLTO, o zo !!!
+2
George
Quote Reactie van @de tukker oet twente:
We worden BEDONDERDT met DT

Deze keer mocht je de T weglaten. 😀
+1
jordi 1455
Zolang de onderzoeken worden gefinancierd door de overheid, vertrouw ik het voor geen meter.
@jordi 1455 Helemaal mee eens jordi , we worden bedonderdt en bestolen door onze eigen RFC, wat een lef om drie cent te durven betalen voor een liter melk. !!!
gerrie-hul
@jordi 1455 Maar wat doen ze met die uitslagen als ze in de overheid zijn nadeel zijn De zaken vooral niet terugdraaien
jordi 1455
@gerrie-hul de overheid kennende wordt het in de doofpot gedaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's hetzelfde , lucht , stal , ammoniak , ammoniakbeleid , bovengronds en uitrijden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0