Nieuwe stal volgens Winstall-concept met feedwall en drie Monoboxen

De familie Hollander in Gasteren bouwden afgelopen jaar een nieuwe 0+6+0 rijige ligboxenstal voor 140 melkkoeien. Om de ammoniakuitstoot tot het minimum te beperken, kozen ze voor dichte zijwanden en een inpandige luchtwasser, het zogenoemde Winstall-concept. De koeien worden deels gevoerd met een feedwall. Het melken gebeurd met drie GEA Monoboxen, gebaseerd op het DairyProQ-principe.

Deel dit topic

Reacties

Jack Rijlaarsdam
Wat zou de glazenwasser hier rekenen voor een rondje soppen?
+4
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Wat zou de glazenwasser hier rekenen voor een rondje soppen

Die klagende vrouw uit Boer-Zoekt-Vrouw ergens in Drenthe heeft toch ook al een paar jaar zo'n glazen stal staan, die kan waarschijnlijk wel wat tips geven.
hans1980
Hier in de buurt boer met 7 monoboxen (in aanbouw) trapt rotary eruit
Reaguurder
Hoor over het algemeen goede verhalen over die Monobox van GEA
robotboertje
Hoeveel van die monoboxen draaien er dan? Je hoort velen er over, maar hier in de Achterhoek hebben ze er nog geen één geplaatst volgens mij, terwijl er de laatste jaren hier veel robotboertjes bij zijn gekomen!
Daarnaast... . 140 koeien op 3 enkele boxen lijkt me ook niet helemaal hogeschoolvoetbal...
cjw73
@robotboertje dat soort aantallen zie ik bij alle merken. Hier in de buurt zijn er genoeg die 80 a 90 melken met 2 van die rooie dingen.

Hier in de buurt draaien al een paar van die monoboxen.
Reaguurder
@robotboertje Het laatste wat ik gehoord heb is dat er nu zo'n 70 verkocht zijn in Nederland. Hier zouden er nu al +/- 30 van moeten draaien. Ik weet niet waar in de achterhoek je zit maar in Giesbeek staan er ook 4
+2
Het ramen wassen is geen probleem! En we zijn nog groeiende. Met 140 melkkoeien starten we.
+2
KuikenenKoe
@beanca-hollanderauwema
mooie stal en veel succes gewenst

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's familie , stal , koeien , melken , ligboxenstal , melkvee , melkkoeien , ammoniakuitstoot , luchtwasser en feedwall geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0