Extra stok achter de deur?

Nu de gve reductie een ministeriele regeling gaat worden, heeft weigeren vee weg te doen ook gevolgen voor derogatie 2017 en aanvraag toeslagrechten? Bij beide verklaar je namelijk dat je netjes aan alle wetgeving zult voldoen. Zou een flinke stok achter de deur zijn...

Deel dit topic

Reacties

wally
Toeslagrechten zijn ook de enige manier om een jongveeopfokker die grondgebonden is en geen derogatie heft nog te kunnen ""pakken""

subsidie in vorm van toeslagrechten zouden per direct afgeschaft moeten worden
prijzen gaan dan vanzelf omhoog en er is geen dwangmiddel van de overhead meer
+3
Jack Rijlaarsdam
De gve-reductie is gewoon een "vrijwillige" regeling, je kunt de verplichting afkopen. Dan voldoe je evenzogoed netjes aan de wetgeving.
Harry K
@Jack Rijlaarsdam Das een interessante constatering. Heb je zo de Europese argumenten(wetgeving) nog paraat waarop in eerste instantie de Nederlandse gedwongen wettelijk voorgestelde fosfaat-inkrimping werd afgewezen?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Harry K:
de Europese argumenten(wetgeving) nog paraat

Jawel.
Harry K
@Jack Rijlaarsdam 😁
FF met me delen misschien?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Harry K:
met me delen

Ik deel niets, alles is voor Bassie.

Als je iets wil weten over ongeoorloofde staatssteun is Google je vriend.
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Bassie

Die ken ik nog, gaat regelmatig op en neer naar Brussel, tenminste dat zegt ie.
+1
kuilhapper
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
je kunt de verplichting afkopen.

Verplichtingen afkopen? leuk omschreven...
Volgens mij is boete betalen altijd nog hetzelfde als schuld bekennen, ik ben daar nog niet zo zeker van dat het 1 geen consequenties heeft voor het ander...

Maar wat als de reductie niet volgens plan gaat, denk jij dat er dan rustig afgewacht gaat worden op wat komen gaat? Nee hoor, hier is veel energie ingestoken, en daarom gaan goedschiks of kwaadschiks die boventallige gve's gewoon geslacht worden. RVO neemt de uitvoering op zich, en reken maar dat die onwillige melkveehouders het heel lastig kan maken...

Ook de financiers praten duidelijk mee, in 2017 gaat pijnlijk duidelijk worden voor sommigen die dat nog niet doorhebben dat je helemaal niets meer te koop hebt op eigen erf!
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @kuilhapper:
boete betalen altijd nog hetzelfde als schuld bekennen

Ik heb het niet over een boete gehad.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @kuilhapper:
Volgens mij is boete betalen altijd nog hetzelfde als schuld bekennen

Daar ben ik het niet mee eens, boete betalen kan ook een afweging zijn tussen de hoogte van de boete en de hoeveelheid gezeik die je krijgt wanneer je juridisch je gelijk moet gaan halen. Niet iedereen is dol op jarenlange juridische procedures, waar uiteindelijk maar 1 beroepsgroep beter van wordt.
George
Gelukkig hebben de Europese betalingsrechten niks hiermee te van doen.
+4
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @George:
Gelukkig hebben de Europese betalingsrechten niks hiermee te van doen

Behalve Wieberen en Sjakie snapt niemand nog wat er allemaal gaat gebeuren, of niet, het juridische circus moet nog komen. Maar volgen Kees komt alles goed. Volgend jaar mooi rechten, en wie dan nog met deze gekkigheid mee wil doen kan zichzelf nog wat verder het moeras in investeren. Ik voorzie een warm krimp-scenario hier als er veel liefhebbers, en dus een mooie prijs, zijn 😄. Er is meer in de wereld dan voor nix paar koeien melken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's netjes , derogatie en vee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN