Nog 7 kalveren nodig voor koeienproject Vietnam

Afgelopen jaar nam ontwikkelingshulporganisatie ADRA Nederland samen met ADRA Vietnam het initiatief om 30 huishoudens in het arme noorden van Vietnam een kalf te geven. Inmiddels zijn er al 23 huishoudens voorzien van een kalf.

Deel dit topic

Reacties

+4
Jack Rijlaarsdam
Is het een idee om met wat prikkers €50,- de man in te leggen voor één (of meer) kalveren? Sturen we Co nog eens langs voor een filmpje.
de hoef
@Jack Rijlaarsdam waar moeten we storten
+1
Jack Rijlaarsdam
@de hoef Had me er nog niet echt in verdiept, maar @sorry legt wel de vinger wat op de zere plek... adra.nl/over-ons/adra-nederland/

Quote:
De stichting is in 1984 opgericht als de humanitaire arm van het kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten in Nederland. Hoewel er nog steeds nauwe banden bestaan met deze kerk, is ADRA Nederland sinds 1991 een zelfstandige organisatie met een eigen rechtspersoon en een eigen bestuur.

Bijzonder dat de vriendjes van Thieme veehouderij in het buitenland promoten. Ik heb opeens weinig behoefte deze organisatie te steunen.

Deze organisatie doet ongeveer hetzelfde: heifer.nl/

Een koe geven kost hier ook maar de helft: heifer.nl/doneer-een-dier/?step=2&choice=10&id=37

Mijn voorstel is Co tot penningmeester te benoemen, als hij daarvoor voelt?
+1
Grensboertje
Nog jongvee zat over, ze kunnen hier 7 halen voor weinig 😂
+6
jan is hobbyboer
Ik zou zeggen, maak het ze en ons gemakkelijk, geef heel noord Vietnam 5 jaar gratis melkpoeder, daar scoren we pas punten mee, mooi marketing verhaal er tegenaan. Volgens mij hebben we nog zat van dat spul in opslag dat we aan de straatstenen niet kwijt kunnen. Vietnam blij, en wij van een marktverstorende voorraad af. Dat schiet harder op dan 23 kalveren daar zien groot te krijgen. Veel te simpel gedacht weer waarschijnlijk.
+4
Bioepz
@jan is hobbyboer Met jouw voorstel raakt de Vietnamese zuivel in vervelende dip.EEn voorstel wat een slecht voorbeeld van ontwikkelingshulp is.
Frans1
@Bioepz
Je was me al voor zag ik 👍
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Bioepz:
Met jouw voorstel raakt de Vietnamese zuivel

Ik denk dat dat wel meevalt, als je maar zorgt dat het niet weer op de markt komt, dus dat ze het direct opeten. Nu eten deze mensen ook geen melk(producten) omdat ze daar geen geld voor hebben. Een niet bestaande markt vul je met melkpoeder. Mensen hebben goed leven en vietnamese boeren kunnen gewoon blijven verkopen aan de mensen die wel geld hebben.
Frans1
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Vietnam blij, en wij van een marktverstorende voorraad af

En wat denk je dat die melkpoeder daar op de markt gaat veroorzaken Jan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren , melkvee , kalf en vietnam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0