‘Vroeg beginnen met onderwerken vanggewas’

Om het komende maïsseizoen zoveel mogelijk te profiteren van de opgenomen nutriënten, is het nodig om het vanggewas zo vroeg mogelijk onder te werken. Laat onderwerken is als ‘mosterd na de maaltijd’. Maïstelers doen er verstandig aan om de potentie van het vanggewas optimaal te benutten, zegt Albert Jan Bos, adviseur bij DLV.

Deel dit topic

Reacties

meelezer10
Dus allemaal vlug het land op als het nog niet bekwaam is.
+3
familie pelle
Wordt elk jaar gezegd maar is volgens mij juist slecht voor de uitspoeling. De grootste winst van een groenbemester zit hem in het feit dat er minder uitspoeling is door het wortelstelsel van de groenbemester. Door het snel vernietigen van dit wortelstelsel krijg je dus meer uitspoeling. (Slechtere bodemopbouw) De hoeveelheid voedingsstoffen in de groenbemester zelf is zeer gering en mag nooit leidend zijn voor het tijdstip van onderwerken!
+3
cjw73
Mooi laten staan we hebben op dit moment niks in het land te zoeken, alleen sporen er in rijden verder niks.
weideboer
"Als het weer en bodem het toe laat"

Klein detail maar😒
MARTIJN G
Lekker laten staan. Zorgt voor O.S. in de bodem.
schoppenboer
Ach, DLV meent ook weer wat te moeten melden. Je zou eens vergeten dat ze nog bestaan...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bos , melkvee en dlv geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN