Duitse vakgroepvoorzitter vreest te hoge melkprijs

De kersverse vakgroepvoorzitter van de Duitse boerenorganisatie DBV waarschuwt voor te hoge melkprijzen. Melkprijzen van 37,5 cent per liter en hoger kunnen extra melkproductie uitlokken, volgens Karsten Schmal. ‘Twee tot drie procent extra melkproductie heeft al grote gevolgen.’

Deel dit topic

Reacties

+5
cs-agrar
Hebben Duitsers dan toch humor?
+1
George
@cs-agrar
Die zijn dus ook al niet wijzer.
weideboer
Begrijpelijk, geldt voor alles binnen onze sector. Men betaald op produceert altijd tegen het randje van.....zonder naar de gevolgen te zien. We missen als melkveehouders kennelijk de gen "zelfreflectie en inzicht".
storm
Ik vindt de antwoorden die hij geeft maar kwats!! Net voorzitter en wil ook een duit in het zakje doen.
Hoopt dat DMK er weer bovenop komt maar vertrekt zelf, nee met zulke bestuurders komt de Duitse boer er weer bovenop!
Denk je eens in als hier de vakgroepvoorzitter van LTO zegt " ik hoop dat DOC of om mijn part RFC er weer bovenop komt maar ik ben zelf aan CONO gaan leveren!
arie.j
Quote Reactie van @storm:
Denk je eens in als hier de vakgroepvoorzitter van LTO zegt " ik hoop dat DOC of om mijn part RFC er weer bovenop komt maar ik ben zelf aan CONO gaan leveren!

Dus een LTOman zou niet van DOC naar Cono mogen overstappen wanneer hij de kans kreeg? Nou als hij een dergelijke kans niet benutte, dan zou ik aan hem gaan twijfelen.
cs-agrar
Quote Reactie van @arie.j:
Nou als hij een dergelijke kans niet benutte, dan zou ik aan hem gaan twijfelen.

Die overstap gebeurd ook zeeeeeer zelden
weurding
@cs-agrar de twijfel daarentegen niet......
spotmelker
Waarom pleit hij er dan niet voor om ook fosfaatrechten in te voeren? Dan kan de melkprijs hoog blijven zonder dat er extra produktie bij komt.
+1
George
@spotmelker
Waarom hebben ze niet gewoon de Europese quotering behouden? Dat is een historische Fehler
spotmelker
@George Tja, zijn we het wel over eens maar het is helaas zo als het is. Aldie bestuurders zouden zich eens in de pootaardappel sector moeten verdiepen. Daar zie je dat ze door kwaliteit en stabiel aanbod (door noodzakelijke vruchtwisseling) de afgelopen jaren best geld verdienen.
+1
brabantboer
Minder melken voor meer geld.
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @brabantboer:
Minder melken voor meer geld

Nee het LTO mantra is nu juist: meer melken voor minder geld. De ratrace van het neo-liberalisme. China enzo.
+2
brabantboer
Ik zou zeggen dat is niet zo moeilijk toch. Misschien moeten we de fnv hier voor inschakelen in plaats van lto. Zij zijn al jaren bezig om er voor te zorgen dat er minder uren gewerkt moet worden voor meer geld.
j h p
Ik heb toch meer vrees voor een te lage melkprijs, het is een kip-ei verhaal, komt een te lage melkprijs door een te hoge melkprijs of komt een te hoge melkprijs door een te lage melkprijs.
oldhuus
@j h p
Ook hier zijn kansen, als de eieren duur worden, worden de kippen ook duur.
robbies
Dit verhaal is exact de reden waarom boerenbestuurders niet capabel zijn om multinationals te runnen. Ze regeren vanuit de emotie en niet vanuit deratio
groeier
@robbies
Geloof hier helemaal niets van, niemand kan in de toekomst kijken.
J.v.G
Duidelijk geval van te veel met LTO om gegaan, dan ga je rare dingen zeggen!
groeier
@J.v.G
Geloof jij dan wel in een melkprijs die lang onder de 30ct zit 😄 😄
J.v.G
@groeier wat bedoel je?
+2
puntertje
Je zult toch nog bij DMK lid zijn en dan adviezen van dit soort lui aan moeten horen. Dat is toch het zelfde als, bij wijze van spreken, een LTO-bestuurder(ster) zijn stal vol zou zetten net voor een referentiedatum. Die zouden we dan toch ook niet serieus nemen?
J.v.G
@puntertje Helaas zijn er vele Freriksens die hier vast geen enkel probleem mee hebben.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , melkvee en melkproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0