Van Dam stelt commissie voor knelgevallenregeling in

Staatssecretaris Martijn van Dam gaat een commissie instellen die moet uitzoeken of de huidige knelgevallenregeling met betrekking tot de komst van fosfaatrechten moet worden uitgebreid.

Deel dit topic

Reacties

+2
pukie
Dus knelgevalen moeten eerst ruimen
en in 2018 weer vee aankopen
Lijkt me niet kunnen
christo
@pukie Gaat hier ook niet gebeuren. DAmmetje heeft zich in een lastige positie gemanouvreerd.
+1
jan is hobbyboer
Weer een commissie.........
Coen
@jan is hobbyboer , wellicht niet eens nodig 😄 want:
Juristen hebben twijfels bij de juridische houdbaarheid van het borgen van het fosfaatreductieplan.
Volgens Franca Damen, agrarisch jurist bij Kneppelhout & Korthals advocaten, Jacoline Kroon van A&S Advocaten en Willem Bruil van Instituut Agrarisch Recht, is borging van het fosfaatreductieplan van de zuivelsector via de landbouwwet niet mogelijk.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @Coen:
bij de juridische houdbaarheid

Daar heeft Trump ook een oplossing voor, bij twijfel aan juridisch houdbaarheid ben je een landverrader en wordt je 'kalt gesteld' (nos.nl/artikel/…). Over paar maandjes leven we in het land van Wilders en dan gaan we op dezelfde manier met kritiek om, de blonde adonis houdt ook niet van kritiek.
AJ oet Twente
@Coen Maar Coen ,geen Fosfaatreductieplan , geen derogatie.
Einde voor 20 % van melkveehouders / varkenshouders en de rest misschien op sterven dood , de mestmarkt kan dit niet aan .
Maar de kiezer eist minder varkens ,pluimvee en ook koeien : dus fosfaat(koeien)rechten .
Een vorm van reductie dit jaar is de enige oplossing .
+2
George
Quote Reactie van @AJ oet Twente:
Einde voor 20 % van melkveehouders / varkenshouders

Dat is het toch al sowieso , dan ben je nog optimistisch denk ik.
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @George:
Dat is het toch al sowieso

Als de fosfaatrechten volgend jaar over de 200 euro per kg gaan stoppen er waarschijnlijk nog veeeeel meer.
+1
meelezer10
@jan is hobbyboer dan begin ik ook te twijfelen jan.
robbies
@jan is hobbyboer dan ben ik om
cornelissen
Quote Reactie van @AJ oet Twente:
de mestmarkt kan dit niet aan .

Dit wisten wij drie jaar terug ook al,als iedereen als een kip zonder kop ging uitbreiden en nou moet iemand met latente ruimte en lege nieuwbouw zeker de rekening betalen.
Dan in 2018 maar geen derogatie , in 2019 komt er weer wel wat,alleen 2018 wordt dan wel een moeilijk en zwaar jaar. Overigens zal hier drie jaar terug door onze voormannen ook wel over zijn nagedacht neem ik aan,dus daar kun je met de kritiek naar toe, hoewel Piet Boer kennelijk al de benen heeft genomen als NZO voorman, maar K.Romijn zit nog steeds bij LTO, die naar eigen zeggen een ruime meerderheid van de melkveehouders vertegenwoordigd
+1
@cornelissen Het enige waar de LTO op uit is, is de landbouwcollectivisatie, maar dat mag in deze moderne tijd natuurlijk niet zo heten. Tegenwoordig noemen we dat "samenwerkingsverband" of "maatschap" of "ketenintegratie". Het communisme is al zover in de Nederlandse politiek doorgedrongen dat nog slechts twee partijen tegen de landbouwcollectivisatie hebben gestemd. Om de boeren een beetje mak te houden, is er uiteraard een "belangenvereniging" die zogenaamd voor de belangen van de boeren opkomt, maar in werkelijkheid slechts tot doel heeft de landbouwcollectivisatie uit te voeren. Het is ook absoluut niet de bedoeling dat de boeren zelf nadenken of ondernemerschap aan de dag leggen. Alles moet geregeld, voorgekauwd en opgelegd worden.
Bioepz
@AJ oet Twente kom op AJ,beetje vertrouwen in je eigen ondernemerschap.
Bioepz
@AJ oet Twente kom op AJ,beetje vertrouwen in je eigen ondernemerschap.
+3
brabantboer
Potverdriedubbeltjes, commissie hier, uitzondering daar, wetje zus, regeling zo. Ze zijn gek geworden. Ze willen proberen iedereen tevreden te stellen, dat kan niet. plus voor de een is min voor de ander. Wanneer wordt dat eens begrepen.

April de commissie geinstaleerd. Mei commissie voor de eerste gesprekken bij elkaar. Juni/juli/augustus zomerrecces. oktober bevindingen van de commissie bekend. november kamerbehandeling.

Hou het eens gewoon SIMPEL en zorg voor DUIDELIJKHEID. Het gaat toch PIJN doen. Laat het dan zo SNEL mogelijk gebeuren zodat we gewoon VERDER kunnen......
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @brabantboer:
dat kan niet

Dat kan heel makkelijk, gewoon fosfaatplafond oprekken, maar dat willen ze weer niet. Nexit is ook een oplossing, en zo is er nog van alles te bedenken. Kan niet ... bestaat niet.
pukie
@brabantboer simpel
derogatie dr af
dan krijgen de akkerbouwers weer meer mest ruimte
probleem op gelost
vrije boeren
@brabantboer we melken als de tierelier hoeft van mij niks te veranderen
Bioepz
@brabantboer Ah,jij bent een SM liefhebber ?Dan stel ik voor dat jij iets meer pijn gaat lijden dan ik.Laat mij maar een knel geval zijn met mijn nog geen 1,4 GVE per hectare.
luc1996
In Den Haag weten ze zelf volgens mij niet meer wat ze moeten.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @luc1996:
In Den Haag weten ze zelf volgens mij niet meer wat ze moeten.

Klopt, ze lopen muurvast in hun eigen leugens. De chaos gaat nog steeds groter worden, let maar eens op!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , fosfaatrechten en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN