Nieuwe reddingsboei voor knelgevallen fosfaat

De redding is nabij 😄

Middels het amendement van Jaco Geurts komt er een nieuwe reddingsboei voor bedrijven die in de knel komen door de introductie van fosfaatrechten. Actueel gaat het nog om een zeer beperkte regeling, maar door het geven van een advies kan de commissie deze uitbreiden.

In het wetsvoorstel van de fosfaatrechten, wat nog wel langs de Eerste Kamer moet, is een zeer beperkte knelgevallenregeling opgenomen. Iets wat lang niet overal in goede aarde valt en resulteerde in een amendement van Geurts, waarin het stelde dat de regering zich met betrekking tot de knelgevallen laat adviseren door een adviescommissie.

Meer: boerenbusiness.nl/mest/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

+1
jg
Niemand moet zitting in deze commissie willen nemen. Kun je nooit goed doen. Slim van Van Dam om accoord te gaan met instelling van deze commissie. Hij zal zich ten alle tijde verschuilen achter het advies van deze commissie. Hopelijk zijn sector vertegenwoordigers zo slim een keer te bedanken!
robbies
@jg zal wel een LTO-er namens de sector zitting in nemen
MTSTAMMINGA
@jg
Probleemen moeten opgelost worden !!
En hoe wil jij @jg dit probleem dan oplossen ?
jg
@MTSTAMMINGA Wat is precies het probleem? Een overheid die niet financieel wil compenseren?
vrije boeren
@jg van dam is al lang opgerot als er ooit fosfaatrechten komen .
jg
Gezien de verwachte generieke korting is iedereen knelgeval.
vrije boeren
@jg waarom zijn er dan zoveel boeren die smeken om fosfaatrechten
jg
@vrije boeren Omdat ze nu de consequenties nog niet ervaren.
puntertje
Toon, Piet en Jeanet hebben weer tijd, kennen de sector, hebben een 'netwerk' etc. etc. en zullen zichzelf bovendien uiterst geschikt vinden
+1
Coen
@puntertje , .... en dit soort adviescommissies hebben een lange levensduur en betalen goed.
groeier
@jg ]
Dan moet je wel eerst meer weten over de bedrijven die knelgeval lijken te zijn, financiele knel gevallen is heel wat anders.
jg
@groeier De overheid creëert knelgevallen, moet ze dus compenseren. Niet op de sector afwentelen.
vrije boeren
Als er fosfaatrechten komen gaan er bedrijven kapot .zou geweldig zijn dat deze bedrijven die opgelicht zijn door de staat geholpen zouden worden
groeier
@jg
Als Brussel of de overheid niet meewerkt, dan zal de sector dat toch echt zelf op moeten lossen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's advies , fosfaat , wetsvoorstel en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0