Meijer Lima M pakkenslee

Hallo,
Is iemand bekend met een Meijer Lima M balen verzamelaar voor achter de kleine pakkenpers? Ik ben namelijk op zoek naar een makkelijkere manier om kleine pakken te laden en te lossen.
Momenteel doe ik dit met een pakkenslee naast de wagen, die elk pak met een soort ketting omhoog draait en zo de wagen op kantelt. Het lossen gebeurt momenteel handmatig. De laatste jaren ben ik steeds meer gaan doen en dus ben ik er veel tijd en werk mee kwijt.
Graag hoor ik of iemand bekend is met een lima M van Meijer,ik zou dat dan willen combineren met een pakken klem van 8 stuks op een hefmast o.i.d.
Andere suggesties zijn ook welkom.
Bedankt!

Deel dit topic

Reacties

+2
Wimsumar
Beste PolvdV.:

Quote:
op zoek naar een makkelijkere manier om kleine pakken te laden en te lossen.

Er gaat niets boven spontane hulp van familie, vrienden, kennissen, buren, mannelijk/vrouwelijk en zowel jong als oud bij laden en lossen van 'kleine'(!) pakjes. Dit slaagt door pakjes in ARBO-vriendelijk 'bierkrat'-formaat (en gewicht max 15 kg) te persen. Mechaniseren is hopeloos. Het neemt maar een fractie van het handwerk weg en wat er aan handwerk overblijft vlucht iedereen voor.


LIMO M:
meijerholland.nl/nederlands/producten/…
+1
goeiedag eem
Met een verzamelwagen erachter werkt wel maar bedenk wel dat je niet achteruit kan rijden en ik kleine percelen met veel draaiwerk is het niet te doen, heb er zelf een gehad een meijer verzamelwagen, werkte wel goed alleen in de bochten is het goed oppassen dat ze niet naast de klep vallen of je ze kapot drukt met het perskanaal, en je bent redelijk veel ruimte nodig op de wendakker om om te draaien, als je zelf bij harkt kun je er rekening mee houden, maar bij een ander in het land werkt het vaak niet. Ik heb de klem wel gehouden en wat aan gepast maar de verzamelwagen weg gedaan puur omdat ik niet de aantallen per uur kan halen dan wat ik zonder de wagen haal op de stukken die wij persen. Zo laden wij ze nu
we hebben dan vaak 1 man op de wagen die ze redelijk goed legt, we kunnen niet hoger dan 4 lagen laden, ivm schuur bij ons zelf(filmpje is bij de buren) en 3 bij de schuur op zolder, en doen dan met 2 wagens. dit jaar met de eerste snede hebben we in ruim 3 uur tijd, 650 pak verwerkt. om 18 uur ben ik begonnen met persen en om 21.15 uur zaten aan aan lekker koud pilsje en hebben niet zitten te beuelen maar gewoon netjes door kunnen doen, toen ik klaar was met persen heb ik nog wat mee geholpen laden maar liep eigenlijk meer in de weg omdat iederen moi opelkaarin gespeeld was. en gewoon nette pakken van 22 a 23 kg en mooie lengte, werkt het makkelijkst, als wij pakken van 15 kg persen zoals wimsumar omschrijft hoef je hier in de buurt nog maar 1 keer hooi te verkopen voor normaal geld en je blijft er wel mee zitten als je het voor de verkoop hebt, want dan verkoop je het niet weer of voor half geld wat in vergelijk per ton staat. Maar natuurlijk zijn er tal van andere manieren om hooi te halen maar deze manier bevalt ons super en zelfs op stukjes van 15bij 15 meter is er nog met deze klem aan de shovel te werken.
+1
Gerron
Quote Reactie van @goeiedag eem:
we kunnen niet hoger dan 4 lagen

Wel eens overwogen om met pallets te werken?
goeiedag eem
@Gerron nee kan niet want ze moeten op zolder en op de hoogte waar de zolder begint zo hoog is de kap waar we onderdoor moeten
paulusmahandel
De lima is een prima machine
geen vieze pakken meer
zorg wel dat je stevige en rechte pakken hebt
goeiedag eem
@paulusmahandel de lima M waar het overgaat is de mechanische als ik het goed heb dus een sleepwagen waar de pakken over de grond slepen, maar daar worden ze in het hooi ook niet smerig van, tenzij de zode eraf gemaaid is
fendt fix fan
Hallo,

Wij gebruikten altijd een 12 paks systeem van Meijer. Het systeem die wij gebruiken heten sleepwagens, hierbij slepen de pakjes over de grond heen, dit kan omdat we telen op zware klei op zandgrond gaat de grond slepen.
mrpieter
Niemand in de omgeving met een arcusin multipack? Dan kun je het verladen van de kleine pakjes namelijk volledig mechaniseren...
echte844
In jou geval zou ik een zelfladende balenwagen adviseren zoals Newholland of Kemper.
Deze kun je op een elevator lossen die ze dan de zolder op draait.
Ik zelf heb mijn hooi oogst gemechaniseerd door een kleine zelfgemaakte verzamelaar die de balen niet sleept en met 4 lang mekaar neer legt. daarna kom ik met een grote balenklem met overschuif adapter en maak 1 keer met de hand een stapel van 12 balen genesteld. hierna zet ik ze op de wagen. Thuis aangekomen pak ik (of meestal mijn zoon) ze weer met de klem van de wagen en zet ze op plaats binnen zonder ze nog 1 keer aan te pakken. Mijn hooi opslag is achter in een oude kippenstal dus ik moet de balen 50 meter binnen rijden met een max. hoogte van 2,50 meter.
Helaas heb ik geen goede foto van de verzamelaar.
Het voordeel van de klem is dat ik deze ook kan gebruiken voor wikkelbalen en dat ik tot tegen het dak kan stapellen.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN