'Melk onverklaarbaar duur'



Originele beschrijving

Vanochtend een liter melk gekocht bij Jumbo, zoals elke week. De prijs was maar liefst €0.75. Begin november was de prijs ook al verhoogd naar €0.69. De week ervoor was die prijs nog €0.49. Een stijging van meer dan 50% binnen twee maanden.

Deel dit topic

Reacties

weurding
De grootgraaiers ruiken geld
+6
pieko
Melkprijs zomer 25 ct, dec 37,5 ct en stijging van 50 %
jumbo zomer 49 ct, nu 75 ct, en stijging van 53%. Ik vind de consumentenprijs keurig, niets op aan te merken omdat er ook nog een stukje BTW in de prijs zit.
PIONIER
@pieko Precies. En wat te denken van alle kosten die er nog bij komen? Transport, verpakking, personeel in de winkel. Heb ooit eens bij een bedrijf gewerkt waar de verpakkingskosten alleen al 5 cent per kg vlees waren. Alleen aan materiaal dus!!
+1
brabo
Quote Reactie van @PIONIER:
de verpakkingskosten alleen al 5 cent per kg vlees waren. Alleen aan materiaal dus!!

leuke handel dan, want volgens mij wordt de verpakking vaak meegewogen bij het vlees en dan dus voor 100 keer zoveel verkocht
meelezer10
@brabo waarom denk je dat er bij snijwaarde zoveel plastic velletjes tussen liggen?
Teunis D
@pieko Alleen is het wel zo dat supermarkten de prijzen vaak langer vastleggen met de producenten, dus nog geen gevolgen van de hogere melkprijs zouden moeten hebben. Het lijkt erop dat ze alvast op voorhand wat verhogen. Los van de discussie wat een "eerlijke" prijs voor melk zou moeten zijn.
+2
paul1
Is toch nog bijna voor nix, wat zeuren ze toch
groeier
@paul1
Zag dat ook dat veel zuivel nogal duur is in de winkels.
+1
vrije boeren
Vergeleken met dertig jaar terug is de melk spotgoedkoop
Saillant
Stomme titel:De melk is nog steeds goedkoper dan cola !!!
Dus communiceer liever: Melk nog steeds te goedkoop !
groeier
@Saillant
Sprak laats iemand, in China 4,5- euro voor een liter pak melk, dus het kan hier met gemak een stuk omhoog in de winkels.
George
Quote Reactie van @groeier:
Sprak laats iemand, in China 4,5- euro voor een liter pak melk, dus het kan hier met gemak een stuk omhoog in de winkels

Jaja
+1
weurding
Quote Reactie van @George:
Jaja

dan hoeft groeier niet meer te groeien 😉
+1
George
Quote Reactie van @Saillant:
Stomme titel:De melk is nog steeds goedkoper dan cola !!!

Dat is dan wel een Saillant detail.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , telegraaf en jumbo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN