Het anders denken wordt steeds luider

Tis een oude bekende kreet van mij: Kwaliteit boven kwantiteit. Hoe meer we denken in alleen massa, hoe meer we achterop raken. Gelukkig komt ook het besef in de media, politiek en bij de consument dat het anders denken en doen betaald moet worden, zie de laatste alinea in dit artikel. Kortom, gaan we door met massa of gaan we door met kwaliteit/milieuvriendelijker die betaald gaat/moet worden? Het mooie is dat we niet alleen hierin staan in Nederland al denken wij dat soms van wel.

msn.com/nl-nl/geldzaken/…

Deel dit topic

Reacties

familie pelle
Pffff. Wordt onderhand wel moe van dit geleuter. Nederlandse boeren produceren producten met de laagste Carbon footprint ter wereld. Kom maar op met die beloning dan!
Gerron
@familie pelle Heb je daar een bron van? Het lijkt me dat de kleine boertjes in ontwikkelingslanden het wat dat betreft veel beter doen.
pieta
@Gerron Als ze elke vijf jaar een stuk ontginnen voor weer goede landbouwgrond kon dat ook nog wel eens tegenvallen. Maar het resultaat is uiteraard afhankelijk van wie het onderzoek betaald.
Gerron
@pieta Ik zag in Andere Tijden dat het eerste gewas (riet) in de Flevopolder allemaal in brand is gestoken.
weideboer
I.p.v. te zeuren over bijzaken moeten we daar onze kansen pakken dus...

Maar toch gek dat we dan als milieuvervuilers gezien worden.....waarom strookt dat dan niet met die "laagste Carbon footprint"
cs-agrar
@weideboer media? Kromme onderzoeken?
weideboer
@cs-agrar Uhm ... onderlinge verdeeldheid, boeren en ECHTE BOEREN(smeerkezen), enz enz
+1
familie pelle
@weideboer
We zijn wel machtig maar gebruiken het niet als zodanig. De totale agribussines doet veel te weinig aan een goede lobby. Kijk eens naar de hele dieselgate. Aantoonbare misleiding en oplichting ten koste van het milieu en het blijft allemaal zonder gevolgen.
jordi 1455
@weideboer Omdat milieu organisatie constant leugens verspreiden over de landbouw.
+2
Jan Veenhouwer
rtl.nl/gemist/de-wereld-van-de-lobbyisten/

Als je een uurtje over hebt moet je deze maar eens gaan zien, dan wordt er heel veel duidelijk. Dan weet je waarom gelijk hebben en gelijk krijgen niet hetzelfde is
friesboertje
Tsja, wat is kwaliteit?

Het zijn allemaal mooie woorden steeds met duurzaamheid en we moeten geen industrie worden. Kwaliteit leveren, werken aan het imago etc. Maar als het even niet uit komt gaan de principes overboord en moet het jongvee maar elders opgefokt worden, zodat er meer melkkoeien gehouden kunnen worden.

Milieuvriendelijker, net zoiets. Om de 3/4 jaar elk perceel doodspuiten, omploegen en opnieuw inzaaien? Nou nou nou, wat goed voor het milieu. Allemaal maar mee stoppen?

Ik vind het wat geleuter worden, elk jaar weer. Meer kwaliteit, het moet efficiënter, milieuvriendelijker. Blablabla.
weideboer
@friesboertje niks persoonlijk maar dit is de reden dat we nooit iets zelf kunnen regelen, iedereen weet er zelf wel een draai aan te geven in zijn haar voordeel zonder dat er structureel iets veranderd .

Nogmaals niet persoonlijks
oerne
.
Bioepz
Er is zeker een markt voor onderschijdende zuivel.En dat hoeft niet altijd biologisch te zijn.Maar....Wil je ook de volledige winst pakken(bij succes natuurlijk)dan moet je het niet onder de paraplu van een grote melkfabriek doen.Die neemt het risico en doet de inspanning dus dan ook het verlies/winst.Kortom,een goed concept en er zelf voor gaan .Weg onder de paraplu van de grote afnemer.En daar zit het probleem volgens mij.
pieta
Quote Reactie van @Bioepz:
Weg onder de paraplu van de grote afnemer.En daar zit het probleem volgens mij.

Daar zit voor velen niet de oplossing en voor een enkeling wel.
Bioepz
@pieta helemaal mee eens. Maar dan ook niet mopperen op de grote coöperatie dat er geen meerwaarde voor concepten,extra inspanningen,betaald wordt.
dewittemotor
Ik ben me dat 'anders doen' eens degelijk aan het onderzoeken de laatste tijd. Maar dat is allemaal nog niet zo makkelijk. Je verzandt al snel in zeer arbeidsinefficiente systemen en processen.

Bijna alles wat je doet verdien je geen stuiver aan, omdat het zo een inefficient proces is.
Vaak heeft de vrouw des huizes er ook nog een dagtaak aan. (een bankman zei mij ooit eens: de beste neventak is een vrouw met een baan buitenshuis) m/v kan natuurlijk ook omgekeerd worden

Tenzij je op een toplocatie zit of dat je jou bedrijfswijziging weer naar een hoger niveau (lees fabrieksmatig met een of ander hip sausje erover) kunt brengen.

Het is niet voor niets, dat de landbouw er zo uitziet als nu.
arjankok
Quote Reactie van @dewittemotor:
(een bankman zei mij ooit eens: de beste neventak is een vrouw met een baan buitenshuis) m/v

dan is de reservering capaciteit hoger en kan hij meer geld aan je kwijt !
Pluto
Het anders denken wijkt niet veel af van het geen we nu doen en als je vraagt wat de definitie is van duurzaam krijg je een antwoord waar je de hele veehouderij mee kunt invullen.
jordi 1455
Ik wordt moe van al die betweters en politici die zeggen dat boeren duurzamer moeten produceren zodat ze meer kunnen gaan verdienen, we produceren voor een vrije markt, maar de overheidsbemoeienis komt meer in de buurt van het communistische systeem. Veel overheidsbemoeienis en een vrije wereldmarkt gaat niet samen want de eisen die de overheid aan onze boeren stelt, gelden niet voor de boeren die naar Nederland willen exporteren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's politiek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN