Duitsers houden prijzen slachtkoeien op peil

Veel Nederlandse slachtkoeien worden momenteel opgekocht door Duitse slachterijen. Ondanks de hogere aanvoer op de veemarkten blijven de prijzen van slachtkoeien daardoor op niveau. In tegentelling tot Nederlandse collega’s houden Duitse melkveehouders hun koeien aan door de aantrekkende melkprijs.

Deel dit topic

Reacties

DutchDairyFarmer
Komt nog bij kijken dat In Duitsland vorig jaar de prijs ook slecht is geweest en alle mindere dieren weg zijn gegaan. Nu de prijs weer voor Duitsland gunstiger is komt er helemaal niks meer los behalve wrakken.
+1
Erco
Hier ook twee weg, prijs was n duppie er bij, ving voor beide 2,75 de kilo, gewicht 325 en 372, de lichtste was iets luxer
Pluto
Aanhouding percentage is in Duitsland zeker 4 % lager dus je moet al snel 20 cent meer beuren om gelijk te spelen?. We hadden eigenlijk verwacht dat door de extra aanvoer de prijs zou zakken maar wat nu gebeurt tart elke logica .
storm
@Pluto de soep wordt nooit zo heet gegeten als ie opgediend wordt😂 Aangezien Rutte met een pannetje soep naar de buren wil zie ik het allemaal nog goed komen😀👍
+1
Nico96
@Pluto tart elke logica is wel overdreven, blijkbaar zijn die paar koeien hier in Nederland op Europees nivo nauwelijks van belang voor de prijsstelling.
J.v.G
@Pluto Dus voor de zelfde koe krijg je in Duitsland minder kilo's uitbetaald? Waar zit hem dat in dan?
Farmer_
@Pluto In oost duitsland is zoveel vee geruimd afgelopen zomer, daar is niet veel meer voor de slacht, volgens mijn veehandelaar die daar ook zit.
19
@Pluto Als je ze per stuk verkoopt heb je niets met aanhoudings% te maken.... Wij vermarkten ook weer slachtkoeien vanuit de Achterhoek en Twente op de veemarkt in Leeuwarden; hogere opbrengst tegen ongeveer dezelfde kosten als bij levering rechtstreeks. Woensdag overdag laden, woensdagavond verkocht, donderdag geld bij de boer. Sommige mensen moeten nog wel even wennen aan het feit dat je geen weegkaartje ontvangt maar dit went snel, was voor de MKZ, bij verkoop In Doetinchem of Zwolle niet anders.
groeier
@paul1
Waarom geen accijns heffen op zout enz....
J.v.G
@groeier daar treiter je toch geen boeren mee!
George
Ik denk dat de Rabo wat geld naar de slachterijen stuurt zodat de prijzen een beetje op peil blijven zodat boeren toch maar hun vee op blijven ruimen , en dan berichtje de wereld in helpen dat Duitsland de prijzen van slachtvee op peil houdt. Je lacht je toch bijna kapot.
+1
meelezer10
@George Een van de veehandelaaren die hier komt is echt geen kleintje. Hij laat de grote slachterijen in nederland links liggen. Rijd met vee naar duitsland en belgie. brengt gewoon meer op aldus de handelaar.
George
@meelezer10
Zal ook wel , is ook maar een chinees grapje.
Erco
@George jij denkt..... Ondanks dat t meeste wat je denkt toch niet waar zal zijn(anders wist je t zeker) ga je wel vooruit 😜
George
Quote Reactie van @Erco:
denkt..... Ondanks dat t meeste wat je denkt toch niet waar zal zijn(anders wist je t zeker) ga je wel vooruit

Wa lulde jonguh?
weurding
@George heeft kou gevat 😄
KuikenenKoe
Zie je nou wel dat die duitsers best wel meevallen
leveren uit collegialiteit de koeien niet aan slachterij om prijs voor ons in de benen te houden
lijkt mij wel een bedankje waard
+1
dwers
Kunnen die koeien die ik in 2015 uit Duitsland gekocht heb, daar weer geslacht worden.
buorman
@dwers
Jij bent een hele beste voor de buurtjes
Pluto
De aankoop van een weegbrug jaren terug heeft zijn geld al in veelvoud opgebracht. Je bent beter voorbereid als er meerdere dieren tegelijk worden afgevoerd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkprijs , melkvee , melkveehouders , slachtkoeien en aanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0