‘Biologisch en gangbaar hebben elkaar nodig’

De biologische melkveehouderij moet zich blijven onderscheiden van de gangbare veehouderij. Dat was de centrale boodschap tijdens de Biobeurs die deze week werd gehouden in Zwolle. In deze video vertellen organisatie standhouders en melkveehouders wat zij van deze beurs vinden en waarom ze voor biologisch kiezen. Eén van de veehouders vatte het zo samen: „Ik kies voor biologisch omdat ik die grote plas melk, door het wegvallen van het quotum zag aankomen. Ook het rentmeesterschap voor de natuur en de vogels vinden wij toch mooier dan gangbaar boeren. Maar ik realiseer mij ook dat wanneer we met biologisch de wereld moeten voeden, dan hebben we beslist een probleem. Biologisch en gangbaar hebben elkaar gewoon nodig.”

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Wat doet Campina Bio prijs eigenlijk?
+2
Greetje
Mooi gesproken, beetje verbinding kunnen we deze dag wel gebruiken.
meelezer10
Hij bedoelt natuurlijk als er geen gangbare landbouw meer is kunnen we als biologische landbouw niet meer voor een fatsoenlijke prijs aan voer en medicijnen komen. 😜
buorman
@meelezer10
Zonder dat je het wss door hebt, verwacht je dus dat gangbaar het minder lang volhoud dan bio?
meelezer10
@buorman nee bio wordt ook bulkproductie waardoor de prijs ook keldert. Wat ik met mijn reactie sugereer lijkt me wel duidelijk.
buorman
@meelezer10

We zullen het zien meelezer, maar de meesten komen uit het gangbare circuit.
En een oud gezegde luid; een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.
meelezer10
Quote Reactie van @buorman:
En een oud gezegde luid; een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.

Een ander gezegde is een ezel stoot zich geen drie keer aan de zelfde steen. 😅

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , melkvee , veehouderij , quotum , vogels , biologisch , natuur , veehouders , melkveehouders en zwolle geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0