‘Negeren fosfaatplan kost gemiddelde groeier 50.000 euro’

Het negeren van het fosfaatreductieplan is geen optie. Een melkveebedrijf van gemiddelde grootte die vanaf 2 juli 2015 10 procent groeide, verliest daarmee 50.000 euro. Een grote groeier in dezelfde situatie loopt zelfs 140.000 euro aan melkgeld mis.

Deel dit topic

Reacties

Deze stelling is NIET WAAR, want een Grondgebonden melkveehouder zonder derogatie met akker of biologische boer gaat dit veel geld kosten terwijl hij financieel niet profiteert van derogatie! Ook gaan de fosfaatrechten voor de hele sector breed , als het plan door gaat een kostprijs verhogend effect hebben op alle bedrijven die door gaan met het melkveebedrijf en jaarlijkse groei hebben gelijk aan inflatie. De enige die zekerheid hebben zijn de stoppers en de banken!!!!
dorpsrandhoeve
Ha ha ha, ik las het woord bonus melker....

Hi Hi, ik ben een bonusmelker. Ha ha ha, alleen het woord al, ik lig het hele weekend in een deuk van het lachen.

Ik hoop dat ik straks ook het laatst lach.
Jannus
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
woord bonus melker....

De 50 mille boeren nemen een zg sharemelker op een extern ubn bedrijf voor zoogkoeien (120),productie terug op oude stek en de lactatie gaat gemiddeld iets omhoog,probleem opgelost 🙂

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , melkveebedrijf , melkgeld en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0