Kostbaar ammoniakbeleid totaal niet effectief

Het ammoniakbeleid in Nederland is niet effectief. Dat blijkt uit het rapport Ammoniak in Nederland, Enkele Kritische Wetenschappelijke Kanttekeningen. De ammoniakemissies in Nederland dalen volgens officiële documenten fors, maar die daling volgt slechts uit twijfelachtige theoretische berekeningen en is totaal niet terug te zien in daadwerkelijke metingen van ammoniak in de lucht. Die laten sinds 1993 namelijk geen duidelijke trends omhoog of omlaag zien

Meer: v-focus.nl/2017/01/…

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Meten is weten, maar met oogkleppen of een blinddoek om weet je uiteindelijk nog niets..
+1
Grasbaal
Conclusie er is eerst kunstmatig een ammoniak berg "berekend", later dankzij andere berekeningen is deze berg weer weg en tot de dag van vandaag worden veehouders hierop afgerekend. Wat wordt nu de volgende stap?

Quote:
Toen het ammoniakgat ‘in het leven geroepen’ werd bedroeg het verschil
tussen de jaarlijks gemiddelde ammoniakconcentratie 30 tot 35 procent. Had men op dat moment de mediaan gekozen in plaats van het landelijk gemiddelde, dan was er plots geen noodzaak meer geweest om van een ammoniakgat te spreken. Het ammoniakgat is een illusie die in het leven is geroepen door onderzoekers die aan hun model/berekeningen zoveel gewicht toekenden dat ze het onverklaarbaar achtten dat de metingen iets anders uitwezen.

Meer: v-focus.nl/rapport/… (wel eerst inloggen)
robbies
@Grasbaal Fosfaatrechten, omdat er verondersteld wordt dat met de huidige omvang van de veehouderij er teveel N uitspoelt naar oppervlaktewater en bodemwater. Als zelfs de landbouwvertegenwoordigers nog vrolijk doorgaan met het werken met forfaitaire normen ipv pleiten voor een objectieve meting, dan kunnen we nog veel verwachten
+1
Grasbaal
Milieuinvesteringen hadden geen invloed om ammoniakuitstoot
+5
dwers
Waar kunnen we de gemaakte kosten (25 jaar) verhalen.?
+14
HET WORD HOOG TIJD DAT LTO RABO en de TOP van RFC, op komen voor de belangen van de melkvee en andere veehouders, wij worden vals beschuldigd , zonder enig bewijs. Men is alleen bezig met het verkwanselen van de belangen, en maar vergaderen en dom lullen en wies kieken, en maar denken kijk ons een interessant/belangrijk zijn. En niet te vergeten presentie geld op strijken. komdereensin top(B) bestuurders met argumenten de hout snijden , over amoniak lachgas huilgas traangas methan propaan butaan , kom op duizenden lezers hier wachtten in smart !!! Schamen jullie je niet dat je deel uit maakt van deze besturen ??? Ik lees het wel , graag alleen reacties van bestuurders !!!
klant
@de tukker oet twente welnee beetje lullen en koffieleuten en zakkenvullen.
j h p
@de tukker oet twente De dag komt steeds dichterbij dat het ammoniakbeleid de grootste volksverlakkerij is van de laatste 30 jaar, naast het broeikas effect.
meelezer10
Quote Reactie van @j h p:
naast het broeikas effect.

broeikas effect is heel makkelijk te verklaren. Onze ronde aardbol wordt steeds kleiner omdat we er olie uitpompen. Hierdoor stijgt de zeespiegel.
j h p
@meelezer10 Nee, dat kwam toch omdat er meer walvissen zijn? 😉
In Siberie praten ze niet meer over global warming, vorige week overdag -43 C.
+1
Grasbaal
En als je bedrijven wel financieel afrekent op feiten die wetenschappelijk aantoonbaar onverdedigbaar zijn dan is hierover het laatste woord nog niet gesproken. Maar hoe nu verder??


Grasbaal

Grasbaal

Grasbaal

Grasbaal

+2
jg
Wiebren v Stralen vindt de uitkomsten van het onderzoek geen reden om het bestaande ammoniak beleid te wijzigen. Zie nieuweoogst.
+2
klompen
@jg met Wiebren als vriend ben je geen vijand meer nodig .
kanniewaarzijn
@jg Bang voor z'n flutbaantje. Niemand anders wil hem ooit nog ergens hebben!
klant
@jg tsjonge jonge belangenbehartigen noemen ze dat toch.
+1
Boerderie
@jg Dat interview moet volgens mij al afgenomen zijn voordat het rapport gelezen is: Vrijdag was de presentatie, rapport zou vervolgens op v-focus gezet worden, en zaterdag al een reactie in de Nieuwe Oogst? Knappe redactie 😉
+1
Coen
@Boerderie , niet te bescheiden zijn devbbm.nl/Publicaties/
vedder
Wij willen ketsen!!!
+1
vedder
Vind jij dat vies? @weurding
weurding
@vedder douche jij je niet na die tijd?.... 😂
vedder
Zeker! een week later is ook na de tijd...@weurding
+2
dwers
Al die leugens over ammoniak, al die rotzooi achter de tank helpt dus geen zak, deze zomer was ik aan het schudden en mijn buurman ernaast aan het bemesten, nou ik rook het elk baantje weer.
Zo zie je maar weer de geleerden, zijn de verkeerden.
+1
Pluto
Toen de onderzoekers in Wageningen tot de ontdekking kwamen dat de landbouw totaal niet verantwoordelijk was voor het ammoniak verhaal hebben ze alle onderzoek gegevens zo snel mogelijk weg geflikkerd!. Bij de overheid lopen er nog enkele rond die dit niet hebben mee gekregen en die roepen af en toe dat er echt wat is gebeurt ze weten alleen niet wat!!.
Valt ook niet mee als kamerlid om een rapport te verdedigen wat niet bestaat.
Een beetje politicus reageert alleen op uitzendingen van Zembla/ radar of rambam.
dwers
Al die regeltjes en investeringen voor ammoniak over de rug van de boer, al die verantwoordelijke mensen dit voorjaar achter op de tank zetten en gebruiken als ketsplaat.
klant
We worden dus al jaren besodemieterd net zoals we met het hele fosfaatverhaal besodemietert worden.
+3
19
Wij PROBEREN middels emissiearm aanwenden en luchtwassers de ammoniakuitstoot te verminderen en wat doet de auto- en trekkerindustrie om de CO@ uitstoot te verminderen.....
ze spuiten ADBLUE in de uitlaat, dit wordt omgezet in.... ammoniak!!!!
+1
Coen
@19 , de dubbele agenda vanuit Den Haag 😞
30 jaar geleden zei Hanekamp dit al: omdat het grote bedrijfsleven moet groeien in CO2-emissie moet de Veehouderij krimpen, ook de nationale melkkoe (auto) heeft voorlopig nog wat extra CO2-emissie nodig 😞
+1
de hoef
@Coen jij gaat mee sprongen vooruit ga zo door
+2
meelezer10
Quote Reactie van @19:
ADBLUE

Kun je adblue ook gebruiken om te bemesten? Het is toch gewoon ureum? Zag dat de prijzen van kunstmest eerder nog hoger zijn. En het telt natuur lijk niet mee in je aanvoer.
adriaan33
@meelezer10 Je kan het ook voeren bij eiwitarm rantsoen. In de 70er jaren voegden we een mengsel van mineralen en ureum aan de snijmais toe bij het hakselen
meelezer10
@adriaan33Aan het rantsoen toevoegen is niet de meest gezondste manier van voeren. En aan de andere kant van het grote water hebben ze wel vaker een tank met ureum achter de hakselaar hangen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lucht , ammoniak , ammoniakbeleid en 1993 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0