Illustratie van:

Landini 8550 - Is het verstandig om een vastgelopen Landini op de kop te tikken?

Beste leden,
is het verstandig om een vastgelopen Landini op de kop te tikken,
het gaat er vooral om om er veel van te leren en als die evt gemaakt is dat we hem kunnen toepassen in ons bedrijf.
Ik durf niet met zekerheid te zeggen over wat voor landini het gaat maar het is een oudere landini met cabine.
ik gok dat het een landini 6550 is.
Raden jullie mij dit aan om zon project binnen te halen of is het moeilijk of niet te doen om een vastgelopen motor van een landini te repareren, zo ja wat moet er zowel allemaal gedaan worden.
Bij voorbaat dank,
gr Rob

Deel dit topic

Reacties

+2
MartinZaandam
Altijd doen. Goed project om iets te leren. helemaal uit elkaar gesloopt is de sloopwaarde nog het zelfde. De rekensom is makkelijk gemaakt. Kijk wat hij weegt (weegbrug?) en betaal de schrootprijs plus 10%. Blijkt het daarna een dood project, dan zitten er altijd onderdelen op, die jouw die 10% terugbetalen en de schrootprijs krijg jij ook. Nooit méér betalen. Nog een rekensom; een vastgelopen motor kopen en opknappen met nieuwe onderdelen gaat jouw altijd méér kosten dan dat je nu een dure goede koopt.
+2
Albert Peters
Hangt af van de prijs en jouw of jullie technische kennis Al doe je het zelf loopt het toch op Ikzelf geloof niet on veel voordeel Maar je doet wel veel ervaring op en dat is ook wat waard
MartinZaandam
Op bovenstaande zullen wel aanmerkingen komen, maar dan gaat men er vaak vanuit, dat die motor al in je bezit is, dus je rijdt met een tractor, die dan rijdend stuk gaat (vastloopt). Je weet dan, omdat je die motor al jaren hebt, wat voor vlees je in de kuip hebt en dan betaal je ook alleen de onderdelen en misschien arbeidsloon.

Nu koop je iets wat vast staat (kost dus al geld) je weet niet of hij alleen vastgelopen is, of dat er nog meer stuk is. Dat risico is nu voor de verkoper en bedenk goed; hij heeft iets waar hij vanaf wil (anders verkoop je iets niet) en jij gaat dus zijn risico overnemen, dat is dus 3 keer betalen, namelijk 1-aanschaf vast staande motor, 2-aanschaf onderdelen, 3-belangrijkste, jij koop zijn risico af, maar die haal je naar je toe. Wat is er nog meer stuk? versnellingsbak? (kan je nu niet testen, koppelingsplaten? kan je nu niet testen, hydrauliek? kan je nu niet testen, achteras? kan je nu niet testen? hoe krijg je hem op jouw erf? wie betaald dat?
Wimsumar
Beste Rob305LS: Een rekensommetje is gauw gemaakt. Een 'basis'revisieset kost: oldtractorshop.nl/nl/motor-revisiesets/…

In onderstaande topic(opening) is te lezen hoe lang het plezier er van was:

tractorfan.nl/topic/98858/
ford3000case745
Wat kost die dan? Weet namelijk ook nog een landini R9500 special te koop staan. Die loopt wel maar komt bij volgas water uit de uitlaat. De cilinderkop is 2 jaar geleden gereviseerd. Is verder ook een opknapper
stephan-inter
@ford3000case745

Revisie reken op 1000 euro per cilinder
boegie
@stephan-inter Dan wordt alles voor je gedaan. Door zelf een deel te doen kun je flink besparen, en is ook de intentie van de topicopener om zelf het grootste deel te doen
stephan-inter
@boegie

Bij een vast loper kun je niet veel zelf. Behalve blok kaal aanleveren.
Bespaar je geen 500 per cilinder mee
stephan-inter
@boegie
En als de dealer hem opbouwt heb je ook direct garantie. Bouw je hem zelf op vervalt de garantie
ford3000case745
@stephan-inter het is volgensmij juist de bedoeling van de topic starter om er wat van te leren, en je leert het meeste van zelf doen.
1000 euro per cilinder vindt ik wel wat aan de hoge kant
Davie Landinifan
@ford3000case745
Is dat een 4wd?
Rob305ls
De tractor staat bij een boer die aan het ploegen was toen ie vastliep, ik zag hem staan en weet niet wat hij ervoor wil hebben, ik dacht ik vraag eerst even of het een verstandig idee is en dan kan ik altijd nog zien. Het lijkt mij een leuk projectje. Ik weet ook niet of de boer hem weg wilt. @MartinZaandam @ford3000case745 @Wimsumar @Albert Peters Super leuk dat jullie reageren want daar heb ik ook zeker wat aan! Gr Rob

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini 8550 en hebben de trefwoorden landini , mf , cabine , motor , Repareren , masseyferguson , 6550 en 8550 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0