We importeren volop kaas. Importeren we ook volop melk?

Hoe rijm je dit met de verwerkingsproblemen bij FC?

Originele beschrijving

De Nederlandse kaasproductie is vorig jaar met zo'n 5% gegroeid tot een recordvolume van zo'n 890.000 ton. De export ging daar nog fors overheen, met een volume van 921.000 ton. Dat is 9% meer dan in 2015.

Deel dit topic

Reacties

Jaap40
Pluis de supermarkt schappen maar na. Regelmatig een mooi kaasje in het schap. Kijk je thuis het produktie lokatie nummer na blijkt het in Nederland 'verpakt' te zijn.
Kun je dus niet direct traceren waar de kaas geproduceerd is. Om dit te weten moet je gaan mailen met de retailers. De ervaring leert dat het dan een half antwoord wordt. De teleurstelling is daar als je juist een niet Nederlands kaasje gekocht hebt. Een consument verwacht dat niet volgens mij.

Tijd voor openheid vanuit de handel. De consument heeft er recht op. (De veehouders trouwens ook, maar dat terzijde)
weurding
Buitenlandse consumenten weten de nederlandse kaas wel op waarde te schatten en de meute hier eet importkaas, meer kan ik er niet van maken
Jaap40
@weurding zet maar eens een Nederlandse vlag op de Nederlandse kaas. Moet jij eens zien hoeveel buitenlandse kaas in het schap blijft liggen.
weurding
@Jaap40 wat is de reden dan dat men het niet doet?
Jaap40
@weurding
Daar is vast een wettelijke bepaling voor. Is het toegestaan een duidelijk Nederlandse vlag oid op een product te zetten?

Ik vermoed dat de (kaas)handel goed kan verdienen aan goedkope buitenlandse kaas. Zou de tussenhandel l retailers duidelijke herkomst etiquettering tegenhouden?

Als consument zou ik graag direct willen zien of een product al dan niet uit Nederland komt.
brabo
Quote Reactie van @Jaap40:
Nederlandse vlag

de vlag van NL en Frankrijk scheelt niet zo veel en op de verpakking is het verschil moeilijk te zien denk.
+1
weurding
@Jaap40 de friese vlag is ook geaccepteerd dus de driekleur zou een peuleschil moeten zijn 😅
+1
Jaap40
@weurding
Dat is ook zo! Is ook prima, Friese vlag.

Dan vraag ik me echt af waarom een Nederlands product niet beter herkenbaar in de schappen ligt.

Maar het grootste bezwaar wat ik zie bij bepaalde kaas, dan staat er een handelsbedrijfsnaam op, het is gesneden, maar nergens te traceren waar de kaas daadwerkelijk geproduceerd/vandaan komt.
Overal de driekleur op, dan kan je gewoon kiezen voor Nederlands e kaas

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's export , kaas en boerderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN