Biobeurs Zwolle - Als je denkt, wat een wollig gedoe, begin er dan niet aan

Vorig jaar schakelden maar liefst 120 bedrijven om. Dat is nogal een stap, want het duurt enkele jaren voordat zulke initiatiefnemers ook de vruchten van hun keuze kunnen plukken. Hun veestapel moet aangepast, de graslanden moeten kunstmestvrij, antibiotica moet afgezworen worden.

De aanstaande bioboeren dragen eerst al wel de lasten, zonder dat ze van de verdiensten kunnen profiteren. Voor hun melk vangen ze in die tussenfase de standaardprijs. ,,Als je denkt, wat een wollig gedoe, begin er dan niet aan’’, adviseert Water.

Meer: e-pages.dk/lc/1961/…

Deel dit topic

Reacties

Oudje
Antibiotica maakt weinig of geen verschil met gangbaar.
Gangbaar mag je preventief geen antibiotica gebruiken.
En bij bio mag je bij zieke dieren ook antibiotica gebruiken
weideboer
@Oudje sta je even bij het andere loketje, resultaat hetzelfde. Alleen + X meer melkgeld
oldhuus
@weideboer
Duur krachtvoer+ geen kunstmest+ geen onkruidbestrijding = minder liters.
+1
weideboer
@oldhuus kwestie van tijd. Dat "beter leven" vlees neemt ook zo'n grote sprong dat dat de standaard al wordt bij inkopers. Dus over 10 jaar zijn we allemaal bio, wens maar vast aan het idee, wellicht in een iets andere vorm maar dat kringloopdenken begint al aardig de standaard te worden. Wat nu best wel tegenstrijdigheden bevat.

Maar de liters alleen zijn bij jou toch niet de leidraad van succesvol voelen of niet?
oldhuus
Krijg ook elke week een e-mail van de Rabobank "OVERSTAPPEN NAAR BIO", terwijl fabrieken ellenlange wachtrijen hebben voor omschakelaars.
weideboer
@oldhuus elke week? Sinds een paar weken, valt mee toch

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , melk , antibiotica en zwolle geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0