Illustratie van:

Claas Opraapwagen - Ervaring met ladewagen Pöttinger en Strautmann

Wie heeft er ervaring met o.a. Pöttinger ladewagens .
Wij willen deze winter onze oude Strautmann balkenwagen inruilen op een jonge rotorwagen.
We denken aan een super Vitesse maar er zijn meer goede merken.
Afgelopen jaar diverse keren een Pöttinger Faro zien laden samen met een Strautmann
Super Vitesse bij een grote veehouder/loonwerker. Ik was zelf nogal onder de indruk van de Pöttinger afgezet tegen de Strautmann.
Eisen; steek pick-up, gestuurde tandem met grote banden, tot 30 á 35 messen, makkelijk messen slijpen, onderhoudsvriendelijk, grote pickupwielen.

Deel dit topic

Reacties

rickboer blija
En waarom geen slepende pick-up als ik vragen mag?
+1
Gerron
Kies nou gewoon een merk waarvan de dealer dichtbij zit.
newholland6640
Hoe jong zoek je een wagen en in welke prijsklasse?
mdoornekamp
Pottinger doet het de laatste jaren erg goed. Die zou ik ook rustig durven kopen. Hangt er ook vanaf wat voor handel je tegen komt. Was die strautmann een cfs of oud type? De cfs laadt ook erg goed. En handig met de omkeerbare messen en goede beveiliging. Hangt er ook een beetje vanaf hoeveel vermogen je tot je beschikking hebt wat voor wagen je kiest.
Ritchie
@mdoornekamp

Komt heel veel handel van dat spul beschikbaar. Als ik kijk op MP hoeveel van dat Deense materiaal er op staat.
vedder
Claas sprint 4000 van ´93, kuil alles nog zelf in, sta bijna nooit stil, laadt als een tiet
mdoornekamp
@vedder Dat waren voor die tijd wel degelijke wagens. Wel vrij zwaar en kleine banden.
Rood bloed
Wat antwoorden op bovengenoemde vragen. Dealers in de buurt hebben niks fatsoenlijks staan. Waarschijnlijk halen we er weer een via onze vaste tussenpersoon uit Duitsland(eerder al een tractor en andere machines gekocht). We kijken vooral naar de prijs -kwaliteit verhouding. Een wagen van €20.000,- kan een miskoop zijn en een van €40.000,- een koopje. Onze huidige Strautmann is een oud type met een 5-balks invoer.
Een aantal merken vallen zo wie zo af (sleep pick-up); ook merken waar we via onze loonwerker (slechte) ervaringen mee hebben. Vermoezen en rollen en bonken gras draaien is bij de ene rotorwagen veel erger dan bij de andere. Maar ik hoor nog geen ervaringen met een Pöttinger .
mdoornekamp
@Rood bloed strautmann super vitesse cfs heb ik goed mee gedraaid. Zit je wel aan de 40.000. Is het alleen voor eigen (boeren) gebruik of ook loonwerk?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Opraapwagen en hebben de trefwoorden winter , super , opraapwagen , rotorwagen , claas , banden , ladewagen , strautmann , ervaring , faro , pickup en inruilen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0