Illustratie van: JohnDeerenr1

Voedingscentrum: peutermelk is schijnoplossing

Kinderen tussen de 1 en 3 jaar zouden dagelijks een flinke beker verrijkte peutermelk moeten drinken om tekorten aan ijzer en vitamine D te voorkomen. Alleen koemelk heeft onvoldoende bouwstoffen, volgens kinderartsen. Het Voedingscentrum laakt het onderzoek, dat mede werd gefinancierd door Nutricia. ,,Peutermelk is een schijnoplossing”, aldus Astrid Postma van het Voedingscentrum.

Deel dit topic

Reacties

+1
weideboer
Wij van wc-eend, adviseren wc-eend
groeier
@weideboer
Dat was dus NEP nieuws van Nutricia
oldhuus
Ze hebben het over "gewone koemelk", nou dat heb ik in geen ene winkel ooit gezien.
Staan wel 100 verschillende flink gesuikerde (zuivel)drankjes/yoghurts in talloze verschillende kleuren en smaken, dat noemen ze dan ontwikkeling, de consument is makkelijker te lokken door smaak en kleur dan voedingswaarde.
Pluto
Door het gestuntel van allerlei deskundigen gaat de kwaliteit van ons basis voedsel geleidelijk achteruit, dit zal op een of andere manier moeten worden aangevuld met supplementen. Melkvee houders hier hebben vaste afspraken met de voerleverancier en gelijktijdig de dierenarts om de problemen van aan de grond gezakte koeien die de op het randje uitgebalanceerde voeding aangestuurd door de kringloopwijzer niet meer verdragen. Het aantal koeien wat geëuthanaseerd wordt omdat ze te ver zijn opgebrand liegt er niet om. Onze veearts opereert geen lebmaag verdraaiingen meer het zijn er te veel , de veehouder mag kiezen of slacht of een spuitje. Je krijgt er een machteloos gevoel van.
Vario512
Quote Reactie van @Pluto:
Onze veearts opereert geen lebmaag verdraaiingen meer het zijn er te veel , de veehouder mag kiezen of slacht of een spuitje. Je krijgt er een machteloos gevoel van.

??? Serieus???

Voor een linkse lebmaag heb je ook helemaal geen dierenarts nodig. Je rolt 'm, je laat 'm 30 liter koedrank drinken en geeft 'm lekker voer. Is ie de volgende dag weer verdraaid. Herhaal je het nog een keer.
Piet1960
@Pluto Wat heeft een verdraaide lebmaag nou helemaal te maken met een tekort aan bestanddelen in melk voor peuters?
MARTIJN G
@Pluto Rondje Fleckvieh doet wonderen.
oldhuus
@MARTIJN G
Holstein-problemen 😄
Nick83
Opereren gebeurt hier ook nie veel meer. Meestal is lebmaag links, dan doen ze em hier rollen en vastzetten. Bij rechts ist moeilijk. Rollen kan niet. Opereren alleen bij een goede koe met goede kansen op herstel. Richting slachthuis is volgens mij geen optie, alle dieren die niet gezond zijn worden tegenwoordig gewoon afgekeurd dacht ik.
dorpsrandhoeve
Ik zou het niet weten hoe mijn veearts omgaat met lebmaagverdraaingen. Wij zijn 2 jaar geleden overgestapt naar een andere veearts, en hebben al een aantal jaren geen koe meer gehad die dat had.
Nico96
@dorpsrandhoeve hier kan ik me de laatste lebmaagverdraaiing nauwelijks meer herinneren.
oldhuus
@Nico96
Hier ook haast nooit, had jaar terug zo'n vaars die niet meer wou vreten en niet in de robot zo gauw mogelijk naar het slachthuis.
Meestal is bij sporadisch lebmagen het fokbeleid niet goed en bij heel veel dan klopt er iets in het voer niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee en nutricia geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN