Kapotte activiteit responder / tag Lely

Ik heb responders met activiteitsmeting van Lely. Ze vallen nu na 4 jaar uit. Het kopen van nieuwe responders bij Lely is extreem duur. Ik zoek daarom naar een alternatieve oplossing.
Er schijnt een batterij in de responders te zitten. Heeft iemand de responder wel eens opengemaakt en zelf de batterij vervangen? Zo ja, hoe kan je de responder het beste openmaken? Ervaringen hoor ik graag.

Deel dit topic

Reacties

KOC1981
Bedoel je poot of hals responders?
PietervdW
Hals responders
J.v.G
Nedap of scr? met of zonder herkauw activiteit? scr zenders krijg je niet open is gelijmd en de baterrij zit op de print gesoldeerd volgens mij. hoeveel heb je er kapot?
PietervdW
Heb nu SCR Qwes- HR tags met herkauw activiteit. Ik heb er nu al ongeveer tien kapot.
+1
Brutus64
@PietervdW 4 jaar is wel erg snel, ik heb nog veecode responders, deze zijn wel 26 jaar oud, ik geloof dat er zo'n 20% uit zijn gevallen, dus die gaan wel lang mee
jerseys
Hallo Pieter, hier zelfde probleem gehad. Heb nu 4 jaar a4 robots met scr responders met herkauwactiviteit. Vanaf kort na de opstart al uitval gehad. Uiteindelijk is alles vervangen na 3 jaar als garantie. Ken veel collega's waar ook alles vervangen is. Vreemd dat dat bij jou niet gedaan is. Tot op heden geen uitval meer gehad
J.v.G
@jerseys Hier ook alles vervangen met 60% korting na ruim 4 jaar. Kon ook van bepaalde series nieuwe krijgen zonder bijbetalen maar dan had ik nog driekwart van de zenders waar ik ook niet zo veel vertrouwen in had, maar die volgens hun beter waren.
PietervdW
@J.v.G Zijn de nieuwe responders wel goed tot nu toe?
J.v.G
@PietervdW ja allemaal nog heel heb ze ook nog maar een jaar. Al is er al wel een aan t voerhek gesneuveld hoop dat ik daar nog een nieuwe voor krijg, normaal doen ze dat niet als ie van de buitenkant kapot is. Heb nu trouwens ook op afstand uitleesbare zenders, zien er verder zelfde uit alleen de achterkant is grijs. Nu kan ik ze ook bij jongvee gebruiken voor tochtdetectie.
jerseys
@Brutus64 jouw responders zijn niet meer dan een spoel. Heeft als voordeel dat ze niet leeg kunnen raken. Bij scr is het zo dat wanneer de activiteitmeting er mee ophoud vanwege een lege batterij er ook geen koeherkenning meer is. Bv. Nedap activiteitsmeters behouden wel de koeherkenning als de batterij uitvalt.
hans1980
Tis toch belachelijk om met gesoldeerde batterij te werken? Kan dat niet anders
brabantboer
Waarschijnlijk kan het wel anders, maar zo is er meer aan verdiend...........

Scr doet meestal niet erg moeilijk, hier ook wel wat uitval. Oudste responders nu 4 jaar, verwachte levensduur 8 jaar volgens fabrikant.

Is mij trouwens wel van te voren netjes medegedeeld dat de batterij niet vervangen kon worden. Dus echt afschrijven in 8 jaar. Langs de andere kant ken ik geen enkel ander systeem wat zo goed werkt als scr. Betrouwbaar en nauwkeurig.
Trump
@brabantboer het NEDAP systeem heeft weer het nadeel dat de herkenningsprint onder de voerbak slecht is, maar daar is nu via een omleg van kabels en een gewone voerbak ontvanger een oplossing voor, schijnt het(na 20 jaar ontkennen van het probleem)
weideboer
Dit is de eerste keer dat ik zoiets hoor. Zijn er nog meer bijkomende kosten die "verzwegen" worden , iedereen heeft het maar over de "de vrijheid" die een robot geeft. Moet echt zeggen Lely en o.a fendt schijnt tegen een imago aan te lopen waar alles maar geaccepteerd wordt. Ijzersterke marketing dus
+1
robbies
@weideboer verschilt per merk robot. Ik ken een SAC-boer die gewoon zijn oude insentec transponders van zijn KV-boxen kon blijven gebruiken. Waren meer dan 20 jaar oud
+2
weideboer
@robbies dat zeg ik Lely heeft een ijzersterke imago opgebouwd in dat.. "u melkt de koe,uw zorg. Wij melken u , onze plicht "
+2
christo
@weideboer Absoluut niet mee eens. Ik ken geen netter bedrijf dan het Lely center in mijn regio. Overal zul je facturen krijgen, maar niet die service.
weideboer
@christo dan ben ik ook de eerste die zegt; top! Kwaliteit boven kwantiteit!
jan w
@christo
Zelhem!!!!
+1
meelezer10
Quote Reactie van @weideboer:
Moet echt zeggen Lely en o.a fendt schijnt tegen een imago aan te lopen waar alles maar geaccepteerd wordt

Daarom staat hier geen lely
brabantboer
Gelukkig zijn er nog bedrijven die wel lekker door mogen melken, de boertjes leegmelken. Misschien een referentie aan op leggen???
gprumo
Hier hebben we het tocht detectie van milkline, werkt goed en hebben 40 zenders op 130 melkkoeien. Als een koe drachtig is worden ze verwisseld, er zit 10 jaar garantie op. Wij kregen een serie waar de batterijen niet goed waren vast gelijmd, allemaal nieuwe zenders gekregen. Als er 1 kapot is halen ze de zender op en krijg je een nieuwe terug, top service.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely , kopen en ervaringen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN