Stoppersregeling

Wanneer mogen de melkkoeien van her relatienummer af, om mee te doen aan de Stoppersregeling/Slachtpremie?
Wanneer kun je je aanmelden ?
Als je ze 05-01-2017 verkocht hebt , kun je dan nog meedoen ?

Deel dit topic

Reacties

+1
meelezer10
Daar erger ik me dus matteloos aan. In december werdt aangekondigt dat er een stoppersregeling komt. Zijn genoeg boeren die willen stoppen. Maar wachten nog steeds op DUIDELIJKEHEID. Ondertussen klikt de klok door en reken er maar op dat de reductie niet gehaald wordt.
+1
weurding
Quote Reactie van @meelezer10:
Zijn genoeg boeren die willen stoppen.

ook kunnen?
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @weurding:
ook kunnen

Iedereen kan stoppen. Hier in de achterhoek gaat het verhaal rond van een varkenshouder die de rabo gebeld heeft met waar de sleutels lagen. Toedeledokie. Of het waar is weet ik niet, maar rest van je leven slaaf zijn van bedrijf lijkt me ook geen plezierig vooruitzicht, dan maar 3 jaar schuldsanering en opnieuw beginnen.
MTSTAMMINGA
@jan is hobbyboer
Varkens gaat toch wel de laast tijd ? bij die 1.50 redt het zich wel wat ze mij vertellen die varkensboeren

De meeste koeboeren hebben geen slot op de deuren 😀
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Varkens gaat toch wel de laast tijd

Volgens buurman was 2016 prima jaar voor varkens, maar kon nog wel paar van die jaartjes gebruiken om het bedrijf weer op normaal onderhoudsniveau te krijgen. Het was wel overleven geweest de afgelopen jaren. Verhaal is ook al van paar jaar geleden trouwens.

Ik lees dat het wel gevaarlijk is om wat over je buren te schrijven, jij doet ook al aan censuur 😄.
+1
MTSTAMMINGA
@jan is hobbyboer
Niet iedereeen heeft een kort lontje 😀
+1
George
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
vooruitzicht, dan maar 3 jaar schuldsanering en opnieuw beginnen.

In de melkveehouderij doet dat wel pijn als je jezelf in zo'n situatie gewerkt hebt , een compleet oud familievermogen naar de kloten omdat je verkeerde keuzes gemaakt hebt door bijvoorbeeld heel de grond in te zetten in een veel te dure en grote stal waar geen rendement uit komt en tot gedwongen verkoop komt of jarenlang in een uitzichtloze situatie met een hijgende bank in je nek.
Maar dan heb je wel een Boerderijreportage gehad en internet en andere zogenaamde vakbladen gehaald en ben je een echte ondernemer die het tenminste geprobeerd heeft. 😄
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @George:
In de melkveehouderij doet dat wel pijn

Ik denk dat het iedereen pijn doet, maar wanneer je zoals jij altijd zegt met zo'n gammel bootje (met gouden kranen) op zee ronddobbert en de ene storm na de andere komt over je heen, dan heb je niet zo heel veel keuze meer. Je kunt spijt hebben van gemaakte keuzes, maar dat helpt je niet uit de ontstane situatie. Als dan 3 jaar schuldsanering weer beetje perspectief geeft om de rest van je leven weer beetje vrolijk iets op te bouwen vind ik dat geen idiote keuze. Ook rest van gezin lijdt natuurlijk onder eeuwig geldgebrek en zorgen. Ben nog altijd blij dat mijn vader vroeger een blije boer was die geen enkele stress van z'n boeren had, gewoon op vakantie kon en ook nog tijd had voor wat hobby's.
George
@jan is hobbyboer
Ja dat bootje midden op zee daar kom je niet meer vanaf , niemand komt je nog redden uit die uitzichtloze situatie. Je kan er vanaf springen maar dan heb je alles echt alles verloren. Daarom blijven (moeten)velen door kloten omdat ze geen andere keuze meer hebben door de eerdere keuzes die ze gemaakt hebben.
+1
Twentsch Land
@George

Hoe dan ook, het drijft altijd een keer terug naar wal.
weurding
@Twentsch Land mits er geen gat in zit 😃
+1
weurding
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
die de rabo gebeld heeft met waar de sleutels lagen.

dan was er schijnbaar nog wat te halen.............
meelezer10
Quote Reactie van @weurding:
de rabo gebeld heeft met waar de sleutels lagen

denk dat het meer was om de varkens niet aan der lot over te laten.
WRV70
@meelezer10 Net je zegt zo lang er nog geen duidelijkheid is nog niets afvoeren. Links of rechts om je snijd jezelf in je vingers. Hoofdlijnen zijn bekend en daar houden ze zich blijkbaar wel aan. Referentie oktober 2016 blijft, jongvee referentie 2-7-2015 mag je heel het jaar aanhouden maar niet overheen komen. Hoe wanneer aanmelden, afvoeren naar wie afvoeren ( ruilen met andere NL boeren ) en wanneer je je oprotpremie beurt en van wie is nog niets van vernomen. Rabobank zegt dat 1200 euro is toegezegd maar eerst de regelgeving voor 100 % rond moet zijn.
Frans1
In de algemene vergadering van ZuivelNL van 15 december jl. is besloten de bijdrage te verhogen

Makkelijk om je budget zo eventjes met bijna 28% te verhogen,en zo schrapen we alle rechtjes ook weer bij iedereen weg,allemaal verplicht meedokken 👎 gewoon omdat het kan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkkoeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN