Duitse melkfabriek

Zijn er ook Duitse melkfabrieken die melk kopen van Nederlandse melkveehouders??

Deel dit topic

Reacties

+1
mlkvhoudr
Dmk hochwald
oubi
Kunnen deze ook melk afnemen die niet onder het melkreductieplan valt?
+1
kaas
Ja waarom niet ,maar ik denk dat jij verplicht bent om alle melk aan je huidige fabriek te leveren en niet 20 % aan een andere fabriek [buitenland]
verwijderd
@AJ oet Twente Dus ehh geen weide tankie vol ???
mlkvhoudr
@AJ oet Twente

Nou zou ik iedereen graag wijs maken dat dit een goed alternatief is voor bel leerdammer 😉 maar dat is het niet. Gewoon bij wegblijven bij dit soort bedrijven.

Heb even navraag in DE gedaan en is geen bedrijf waar je zaken mee wil doen
Henk Hesselink
@mlkvhoudr Beste melkveehouder , kun je me vertellen waar je deze info in Duitsland hebt in gewonnen ?
Ik lever zelf namelijk al ruim 8 jaar naar volle tevredenheid aan de firma Wiesehoff te Schoppingen ( dus niet Uelsen ). Ik heb niets te maken met allerlei vreemde ( weidegang ) KKM eisen ik gun deze mogelijkheid van export ook aan anderen. Wiesehoff kan melk gebruiken vooral van leveranciers langs de overijsels/gelderse grens . Ik begrijp dus niet hoe jij tot deze vreemde conclusie komt.
+1
mlkvhoudr
@Henk Hesselink

Nee kan ik niet als iemand mij in vertrouwen wat vertelt ga ik natuurlijk hier niet zijn of haar naam/namen lopen verkondigen.

Maar goed volgens jou een alternatief voor de niet weiders.

Wat voor garantie s /prijzen kun je geven?
Grietje62
@Henk Hesselink Jij hebt dus niets te maken met Stand still en Fosfaatreductieplan??
Wiebren
@Grietje62 iedere melkveehouder en zuivelonderneming in Nederland krijgt te maken met het fosfaatreductieplan. Waar de melk ook naartoe gaat
Grietje62
@Wiebren Ik heb het over stand still en de fosfaatreductie waar rfc in de stand still al mee aan de slag gaat. Of die duitse fabriek ook boetes op gaat leggen, daar heb ik het niet over. Gaat die dat trouwens wel doen?? Maar wie moet dan de bonus ontvangen?? Het geld van de boete's wordt toch aan collega boeren uitgekeerd in bonussen. Mooi meepakkertje voor de Duitse collega's. Na 1 maart gaat de Duitse fabriek geen geld inhouden.
brabo
@Grietje62
bij buitenlandse melkafnemers word deze taak van controle / boete / bonus door de NZO overgenomen
Wiebren
@Grietje62 je schreef:
Quote:
@Henk Hesselink Jij hebt dus niets te maken met Stand still en Fosfaatreductieplan?

Ik reageer op het laatste. Daar krijgt ook Hesselink mee te maken. De regeling wordt uitgevoerd door ZuivelNL ism RVO, boete opleggen kunnen ze beide
+1
Henk Hesselink
@Wiebren De georganiseerde zuivelindustrie (NZO) heeft al van meet af aan op vele wijzen zijn best gedaan om mij mijn rauwe melkhandel onmogelijk te maken / te bemoeilijken / te beschadigen dit zonder het door hen gewenste resultaat .Dat gaat ook deze keer niet lukken , om precies dezelfde reden dat dit ook in het verleden niet is gelukt .
Wiebren
@Henk Hesselink het zal best. Ik stel alleen dat de NL-melkveehouders verplicht meedoen in het fosfaatreductieplan evenals de zuivelondernemingen.
robbies
@Wiebren Dat is nog maar de vraag. Er is een 50 jaar oude wet uit de kast getrokken om handhaving door RVO mogelijk te maken. Je kunt er donder op zeggen dat daar nog op geschoten gaat worden door enkele juristen. Indien het juridisch niet houdbaar is, ligt handhaving bij ZuivelNL. En die heeft geen zeggenschap over partijen die niet bij hen zijn aangesloten. Alleen met een AVV is dat mogelijk, maar die wordt weer niet op tijd afgegeven. Kortom; ik moet het allemaal nog zien. En als de handhaving bij ZuivelNL ligt, dan is het plan natuurlijk helemaal kansloos. Alsof de rayonadviseur van RFC bij mij GVE'tjes komt tellen
sorry
@Wiebren droom maar lekker verder....
+1
duitser
@Henk Hesselink kon je niet meer aan de Nederlandse kwaliteitseisen voldoen?
+1
mlkvhoudr
@mlkvhoudr

Ter duiding van het bovenstaande zal ik dan toch maar 1 en ander duiden, het is niet zo dat henk hesselink een niet betrouwbaar bedrijf zou hebben, daar weet ik namelijk niks van, en dat bedoelde ik ook niet, wat ik bedoelde met wegblijven bij zulke bedrijven is dat ik mezelf wel 3 keer zou bedenken voor ik op contractbasis in duitsland ging leveren.

Maar nogmaals mijn info ging dus niet over henk hesselink. Dat had ik even duidelijker moeten typen..........
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
toch maar 1 en ander duiden

Nou, klare taal dan maar, hierboven zei je:
Quote:
Heb even navraag in DE gedaan en is geen bedrijf waar je zaken mee wil doen

Dus met welk bedrijf geen zaken doen en waarom niet?
mlkvhoudr
@Jack Rijlaarsdam

Vergeet het maar jack. Ik zeg er niks meer over
Jack Rijlaarsdam
@mlkvhoudr Verstandig.
+1
Zijn er verder nog mogelijkheden om de zaak te omzeilen /bedonderen ??? ff een PB sturen !
+2
cjw73
@de tukker oet twente Ja zat. Ik zou zeggen weg die koeien en hennep in de stal brengt vast meer op dan dat geneuzel met een paar duizend liter melk.
+1
@cjw73 We hebben al een opslag mestput, vol staan met die plantjes, onder de voergang psst niet verderderderderder vertellen of op het prikkebord zetten.
brabo
@de tukker oet twente
het is heel simpel tukker. Gewoon per direkt alle koeien weg en gauw die 1000 euro per koe aan slachtpremie beuren. Dan kan je in 2018 weer gewoon koeien gaan melken( als je dat dan nog wil).
Gewoon een jaar lang betaald verlof, wat wil je nog meer.
meelezer10
Quote Reactie van @brabo:
Gewoon per direkt alle koeien weg en gauw die 1000 euro per koe aan slachtpremie beuren.

Dat schijnt toch niet zo eenvoudig te zijn momenteel. Ook met de nukas beginnen ze steeds meer te donderen.
brabo
@meelezer10
wat is daar moeilijk aan dan?
meelezer10
@brabo Als ik hier de veehandelaar bel en zeg dat ik komende week een 100 koeien wil slachten krijgt hij een hartverzakking denk. De handelaar mag iedere week maar een beperkt aantal koeien leveren. En bij de kalveren beginnen ze ook steeds meer eisen te stellen. Zo nemen ze vaarskalveren komende week niet mee. En stiertjes moeten al 42 kg wegen. Als je dan met een klein ukie begint mag je er wel heel lang oppassen om 50 euro te beuren. Hoorde ook al dat op 1 opvangcentrum afgelopen week geen kalveren werden ontvangen.
brabo
@meelezer10
je kan ze ook gewoon in het buitenland laten slachten hoor. Ik begrijp dat er in Duitsland nog plek genoeg is aan de haak. En daarbij komt nog dat als jij alle koeien laat slachten dat dan de rest van NL er minder hoeft te slachten dus eigenlijk komen er niet meer bij het slachthuis.
robbies
@brabo klopt, want alle boeren zitten in een whatsappgroep om met elkaar te overleggen over het aantal koeien dat ze laten slachten in de komende week
+1
de hoef
@robbies geef je nummer eens dan anoniempje
robbies
@de hoef wil je toegevoegd worden? Ik kan niet garanderen dat je niet geconfronteerd wordt met filmpjes over vlees dat niet van koeien afkomstig is 😉
+4
vofjagtenberg
@robbies Hoef wil wel weten wat voor vlees jij in de kuip hebt, denk ik. 😂
meelezer10
Quote Reactie van @vofjagtenberg:
kuip

De kuip van jou is niet leeg te krijgen zag ik wel.
vofjagtenberg
@meelezer10 Misschien nog een kilootje of 5. Het zal wel aan het trekkermerk liggen.
meelezer10
@vofjagtenberg klein maar dapper.
de hoef
@meelezer10 andere handelaar doet wonderen
meelezer10
@de hoef die zitten hier niet dik.
weurding
@meelezer10 dan wordt er te weinig aan jullie verdiend 😉
Zoeiton2
@Henk Hesselink hoeveel melkgeld betaalt deze Duitse vriend??
gezienus
@Zoeiton2 lagen altijd 1 cent boven dmk heb eigelijk ook nog een vraag. Bij calamiteiten. En de melk mag de grens niet. Over wie verwerkt die dan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kopen , melk , melkfabriek en melkfabrieken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
41
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0