Illustratie van:

Ford 7610 - Aftakas maakt ratelend geluid

Hallo TF-ers,

Als ik de aftakas van onze Ford 7610 Gen II aan zet maakt hij tijdens het draaien een ratelend/kletterend geluid. Het komt ergens bij de achterbrug vandaan. Ik was laatst aan het overpompen toen het mij opviel maar ook zonder machine erachter ratelt hij. Bij hogere toerentallen wordt het wat minder, bij stationair is het ratelen/kletteren duidelijk hoorbaar. Tot dusver doet hij het verder wel gewoon. Weet iemand waar het geratel aan kan liggen?

Hij moet van het voorjaar weer tussen de maaiers en dat lukt slecht als de aftakas het niet doet.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

SjoerdHylke
Zit er genoeg olie in de achterbrug?
DualPower
@SjoerdHylke Uiteraard! De trekker wordt netjes onderhouden maar ik had zelf ook al even gecheckt of de achterbrug genoeg olie had.
SjoerdHylke
@DualPower Wat het dan anders zou kunnen zijn, zou ik niet weten 😅 Even wachten op de ford kenners
JD_POWER
Even voelen als er ook extreme spelling op de aftakas stomp zit .
rickboer blija
Schud de aftakas ook als je die aanzet, eant dan zijn miss de lagers versleten
+1
fordpowergrunn
Denk ook dat je speling op de lagers hebt, gaat ook wel gepaard met een lekke keering.
Wat ik ook wel eens heb gezien is dat het verwisselen van de stomp niet goed was gedaan maar dan hoor en zie je dat meestal wel dan past de snapring er ook niet goed voor
IH214d
Lagertje kapot? Kun je makkelijk in de bak kijken?
DualPower
@IH214d Nee dan moet ik eea uit elkaar halen. Maar het is nog winter hè, kan mooi nu 😉
kromdiek
Ik ben bang dat de splaine bus op het vliegwiel (binnen in de koppeling) uitgesleten is, dan is ook de lange as naar de aftakas koppeling in gesleten (verwacht ik) maar is wel vrij gemakkelijk te repareren.
jammermaarhelaas
Even een opmerking in het algemeen. Wanneer je bij een Ford de aftakasstomp verwisseld (van 540 naar 1000 en vv.) controleer dan of het doorlopende gat in de as (een boring van links naar rechts) nog open is. Dit is een oliekanaal.
jan-reitsma
Als ie bij hogere toeren minder herrie maakt dan is het waarschijnlijk speling op je lagers.. Heb je de stomp wel eens vervangen?
DualPower
@jan-reitsma Inderdaad wordt het minder bij hogere toeren. De stomp is nooit vervangen (althans niet bij ons, we hebben hem sinds 2001 en toen was ie 13 jaar oud). Aangezien veel mensen aan de lagers denken zullen we daar maar eens naar kijken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7610 en hebben de trefwoorden ford , aftakas , pto , geluid , achterbrug , voorjaar en machine geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0