Afstellen PZ - HS 360

Ik heb een PZ HS 360 die ik alleen gebruik om te harken.
Voor het schudden heb ik een Niemeyer HR 770.
Mijn probleem is dat ik voor mijn gevoel teveel zand in mijn hooi krijg.
Ik ben dik tevreden over het hark resultaat in hooi, met voordroog kan het beter.
Mijn vraag is hoe kan ik deze machine afstellen dat ik minder zand in mijn hooi krijg.
Of is dit een bekend euvel van deze machine.

GR.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Echte844: Zand in hooi is eigenlijk niet eens zo heel erg. Het valt er wel tussenuit voordat een dier het op kan vreten. In vochtige graskuil is het des te minder omdat het daaraan vastkleeft.
Harken met een PZ HS-360, dat kun je wel schudden. Daar is zo'n machine 'minder geschikt' voor. Stel 'm in ieder geval zo horizontaal mogelijk af en accepteer wat meer harkverliezen**** of gebruik een machine die voor harken bedoelt is.

***** = Niet dat er stukken 'hark' in het land achterblijven, maar gras/hooi wat niet meegeharkt wordt. 😎

P.S.: Toen ik ruim 30 jaar geleden boer werd, zaten er bij mij en in de omgeving dermate veel mollen in het land dat de graskuilanalyses soms meer dan 200 gram ruw anorganische stof bevatten (normaal is 80 `a 100 gr. r.a.s. ).
Kun je nagaan, 10% van de droge stof in een kuilhoop was mee-ingekuild zand. Door droog gewas in te kuilen bleef het meeste zand op het voerpad liggen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden pz , zand , schudden , dik , harken , hooi en machine geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0