Calon: 'derogatie is maar relatief klein probleempje'

Marc Calon, de nieuwe voorzitter van LTO Nederland, ziet derogatie maar als een klein probleempje, in vergelijking met wat de landbouw nog wacht. Wel kan hij verzekeren dat de derogatie voor 2017 vast staat. Veel meer aandacht gaf hij aan de positie van boeren in de markt. Deze kan volgens hem veel beter, maar wetgeving verhindert dit.

Deel dit topic

Reacties

+1
hans van toos
Goed zo,een frisse wind door de regelgeving!
+1
janv
Mooie uitspraak van Calon;
Sommigen, vooral in wat linksere kringen, zeggen dat we alleen kennis moeten exporteren. Maar Wageningen bijvoorbeeld kan dat alleen als er hier ook agrarische productie is. Ik denk dat het daarom heel belangrijk is dat er na de verkiezingen weer een ministerie van voedsel en landschap komt. Je ziet nu dat Economische Zaken net te vaak mis zit wat betreft de landbouwbelangen.”
+3
Noordoost
Hier in het noorden kennen we Calon al wat langer(helaas)
De flop van de 20ste eeuw was Calons paradepaardje : Blauwe Stad
Diezelfde man moet nu agrarisch Nederland vertegenwoordigen, blij dat we lidmaatschap hebben opgezegd
Succes met deze linkse politicus
weideboer
@Noordoost maakt niet uit hoe links of rechts iemand is, als hij de kanalen maar weet. alles draait om netwerken, wie kent wie
Noordoost
@weideboer de enigste kanalen die Calon weet zijn linkse kanalen en geen agrarische..........
+1
weideboer
@Noordoost betere optie was dus?
+8
Noordoost
@weideboer lto opdoeken, als 1 ding afgelopen jaar duidelijk is geworden dan is dat RFC alles bepaalt en lto er voor spek en bonen bij zit
weideboer
@Noordoost en nu even serieus graag, wie dan als voorzitter?
robbies
@weideboer Ik had het @Wiebren wel gegund, een keertje promotie
robbies
Hij zegt best zinnige dingen, zeker de zinsnede dat forfaitair niets is. En dat er intensieve bouwplannen zijn kan ook best kloppen, maar dan is het natuurlijk wel weer tenenkrommend dat juist zijn LTO de kringloopwijzer (die de verliezen naar de akkerbouwer toerekent) zo nodig in de fosfaatwet wilde hebben. Verder betrap ik hem toch wel op wat linkse trekjes. In Zuid-Europa is geen geld, dus wat is de oplossing? Nog meer geld er naartoe sturen, opdat ze onze producten (of van anderen) maar blijven kopen. Die consumptiegedachte is in het verleden alleen maar succesvol geweest....;)
Straks moeten de boeren in ketens, met de Chinezen, produceren.
+2
Grensboertje
Klein probleempje? Maar wel met alle mogelijke geweld een hoop onzin maatregelen die je ook nog verplicht worden op te volgen. Als het echt zo'n klein probleempje was geweest, dan had niet elke boer last gehad van deze poppenkast. Geklootvioolerij.
Roverheid
Janv kennis ja roepen ze allemaal.
Kennis kun je eenmalig verkopen, productie is oneindig in principe.
+6
jan is hobbyboer
Ik wens jullie veel succes met deze ras bestuurder van een splinterpartij (PvdA) uit de bouwwereld. Hij zal de implosie van de melkveehouderij nog stukje kunnen versnellen, na de blauwe stad is kans dat ielandbouw ook laat verzuipen vrij groot, behalve vergaderen heeft ie natuurlijk geen materiekennis, en managers zonder materiekennis zijn een ramp, daar heb ik er al genoeg van gezien in computerland. Zal het wel goed met Hansje Huijbers kunnen vinden. Elke dag beetje stoer doen wie de meeste miljarden verbrand heeft en blijft vrolijk op het pluche zitten.
+1
jorisdriepinter
Laten we de man nu gewoon een kans geven. Hierboven heb ik niet een geloofwaardig alternatief gezien.
Wie geen fouten wil maken moet 's morgens in zijn bed blijven liggen en dat heeft deze man duidelijk niet gedaan!
Verder durft hij duidelijk stelling te nemen.
Dat zal best nog wel eens mis gaan, maar heb ik liever dan niks zeggend gewauwel!
+13
jan is hobbyboer

Praat alsjeblieft niet meer over 'we'. Het is jullie voorman, ik wil nix met die vogels te maken hebben.
+8
weurding
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Het is jullie voorman,

praat alsjeblieft niet over jullie 😄
+1
mlkvhoudr
@jorisdriepinter

Ik had geen tijd😉
milkman2
Als hij net zo'n best doet voor LTO als thuis op z'n akkerbouw bedrijf komt het vast wel goed. Is een sympathieke pientere kerel met veel kennis die veel bereiken kan voor de landbouw.
J.v.G
Dus we moeten bemesten voor de burgers wakker zijn! En er is niemand die daar op reageert?
Denk daar maar is over na!!!!
robbies
@J.v.G dat kun je negatief interpreteren, maar ik snap wel wat hij bedoelt. Ik zie ze hier op zonnige zaterdag met mesttanken voorbijvliegen als gezinnen aan het fietsen zijn en bemesten op een perceel waar de burgerbuur ernaast die dag net een feestje heeft.
+1
dirks
@robbies Ons kleine kikkerlandje raakt vol en iedereen denkt iedereen naar zijn hand te moeten,en kunnen zetten. Onverdraagzaam.
Je moet met zoveel mogelijk mensen en wensen rekening proberen te houden.
Maar iedereen, en overal, en altijd lukt nooit.
robbies
@dirks klopt, maar we kennen er allemaal wel een paar die juist de momenten uitkiezen dat de burger er veel last van heeft.
J.v.G
@robbies Ik had het niet over rekening houden met een ander dat lijkt me ook vrij normaal, maar over het snacht bemesten. Vind het toch bijzonder dat zo massaal boeren bereid zijn 1000 euro te betalen voor belangenbehartiging en deze dan gewoon zegt als je slim bent hou je rekening met een ander en ga je snachts bemesten. behalve dat ik het nogal denigrerend vind zie ik ook nog eens het voordeel voor de burger niet. Stel je eens voor dat ze bij de fnv zulke uitspraken zouden doen. Bijv ga maar 3 uur vroeger werken anders rijd je een ander nog in de weg, hoeveel leden zouden ze overhouden.
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @J.v.G:
maar over het snacht bemesten

Mijn loonwerker ziet mij al aankomen, mijn buren ook trouwens, herrie 's nachts zitten ze ook niet op te wachten. Wereldvreemde onzin.
+1
puntertje
Tja, het is misschien een relatief klein probleempje die derogatie, maar als je stuntelende 'voormannen en vrouwen' het op dat item voor elkaar krijgen de zaak in de soep te laten lopen en de sector volledig te polariseren met als gevolg dat je clubje leeg loopt....
Als je in je basisvaardigheden al faalt is de vraag hoe het gaat met de 'hogere' doelen....
+1
jorisdriepinter
@puntertje Dat klopt wel. De vakgroep melkveehouderij heeft een enorme miskleun gemaakt. Dat daar geen consequenties aan verbonden worden is een slechte zaak. Maar dat kan nog wel gebeuren natuurlijk.
+4
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @jorisdriepinter:
De vakgroep melkveehouderij heeft een enorme miskleun gemaakt. Dat daar geen consequenties aan verbonden worden

Dat is wel gebeurd. Kees Romijn moest voor straf nog een periode aanblijven als voorzitter van de vakgroep. Je gelooft toch niet dat hij dat voor z'n lol doet.
+1
puntertje
Quote Reactie van @jorisdriepinter:
geen consequenties aan verbonden worden i

Goede bestuurders nemen verantwoording als het verkeerd loopt, de rest geeft anderen de schuld en blijft aan het pluche vastgelijmd.
de Tank
Quote Reactie van @puntertje:
Goede bestuurders nemen verantwoording als het verkeerd loopt

Een eigenschap die niet alleen een bestuurder zou sieren.
christo
Mijn buren zijn vroeger uit bed dan ik. Heb ik dan een probleem? Denk trouwens dat ze het niet kunnen waarderen wanneer alle pk-tjes aangesproken worden. Dan worden ze wakker van het geluid en de stank.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto , melkvee , derogatie en wetgeving geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0