Hoge melkprijs kan productiebeperking dwarsbomen.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…

Bij lage melkprijs en bij hoge melkprijs wordt er hard doorgemolken.

Deel dit topic

Reacties

+7
George
Welke hoge melkprijs?
dorpsrandhoeve
@George Inderdaad Sjors, ik vind het knap als je na de korting genoeg over hebt om de kosten te betalen. Ik zie het niet zitten.
+5
harke
Het fosfaat reductie plan is bedacht om de derogatie te behouden.
Toch raar als je als individueel bedrijf niet meedoet aan derogatie je toch nog mee moet doen aan het fosfaat reductie plan.
+6
Trump
@harke ik ben ook een niet derogatie veehouder, waarom moet ik derogatie in de been houden terwijl ik er geen gebruik van maak?
Ik ben volledig bezig zoals de Europese bestuurders de toekomst zien zonder overschot, maar mag nu wel 10% van de koeien inleveren vanwege geleidelijke groei na juli 2015.
Ik weet dat ik een minderheid ben in deze "democratie", maar ben volledig in de "geest" van de wet bezig.
M.a.w ik heb dus grond gekocht om de stront van een ander maar mag er niet aan verdienen, als dit de toekomst van de melkveehouderij is wil ik deze fosfaat regelgeving beslist niet als "duurzaam" accepteren
+1
harke
@Trump ben het volledig met je eens.
hier hetzelfde verhaal ongeveer.
Niet hard gegroeid en mest op eigen grond.
George
Quote Reactie van @harke:
Trump ben het volledig met je eens.

En velen Amerikanen met de hulp van Poetin ook. 😄
+1
Coen
Ook DLV verwacht in 2017 een melkprijs van rondom 40 eurocent per kg 😄

het zit een melkveehouder in zijn genen: elk ingesteld quotum moet maximaal worden benut.

dit feit zal, vooral ook bij de verwachte melkprijs, er voor zorgen dat het private fosfaatreductieplan voor 2017 zal sneuvelen 😄
jg
@Coen of niet eens ingevoerd wordt....
+1
volvragen
Hopeloze melkvee sector. Hopelijk komt t jullie ten goede. Laten we hopen dat de derogatie er af gaat dan kunnen jullie ook zelf weten wat voor gewas je gaat telen en worden de voer kosten in Nederland vast hoger en de mestafzet duurder zodat de aankoop vanaf grond alsnog wordt beloond

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN