Chinese takkenversnipperaar

Hallo,
ik sta op het punt om een versnipperaar te kopen alleen is het een chinese .. ook al heb ik daar verder geen goeie ervaringen mee lijkt deze machine wel aardig degelijk. graag hoor ik jullie bevindingen of een aanbod van een niet dure versnipperaar. foto is van het plaatje van de versnipperaar meer foto's heb ik niet

groeten,
Heero Koopmans

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Type plaatje

Reacties

valmet 605
Zitten er invoerrollen in? Trommel of schijf? Verlichting no stress? Hoe dik mag er in wat wil je er mee? Zo maar een paar vragen. Heb zelf dit weekend mijn eigen snipperaar getest.
heerotje
Ik wil er mee gaan takken versnipperen haha. ik wil hem kopen voor het hobby matig bomen zagen en de takken die daar vrij komen te versnipperen. het mag 15cm hebben en heeft een invoerrol verder weet ik het nog niet (heb net om meer info gevraagd).
+1
valmet 605
@heerotje het zijn gewoon de punten die je wil weten. No stress (electra nodig) is gewoon een heel fijn systeem. Zorgt voor minder problemen bij het snipperen. Hoe is de invoertrechter? kan je jezelf de takken er in zien stoppen op proppen? Het is allemaal persoonlijk maar ik zelf heb dus bewust niet onder de 20 cm gekeken maar ik wil ook niet wachten moeten en niet elk propje uit elkaar moeten trekken.
+3
walker1
Is deze alleen om Chinese takken mee te versnipperen?
+2
valmet 605
@walker1 ja die takken kijken extra nauw
Bleistra
Persoonlijk zou ik hem laten staan, zoek maar even verder na een jensen of een van daele of een ts of schiesling. Kost meer maar kealiteit stukken beter. Maar je moet zelf de keuze maken. Ik heb zelf een van daele tv170 met no stress voldoet mij prima !
+1
Hanjelle
Ik heb een chinese snipperaar. Het werkt op zich prima, maar is wel duidelijk van iets mindere kwaliteit. Aandrijving invoerrol is wat kwetsbaar. Is ook maar 1 invoerrol ipv 2 bij professionele types. Ik heb zelf een kleine modificatie in de uitblaas moeten maken. Had veel last van verstoppingen, nu veel minder.

Kortom, voor de hobby prima hoor. Maar als je hem echt heel vaak nodig hebt is het misschien beter een wat duurdere te kopen.
robbin lamers
@Hanjelle wat heeft u aangepast aan de uitblaas tegen het verstoppen. De snipperraar van mijn baas heeft hier ook nog wel regelmatig last van, vooral met kleine takjes. (is een boxer zonder invoerrollen, gewoon een schijf met messen er aan waar je de tak direct op het rad steekt, je kunt het rad zien.)
heerotje
@Bleistra dan mag eerst de loterij wel winnen voor ik zoo'n investering kan gaan doen haha
heerotje
@valmet 605 dan heb je het zeker ook over professioneel gebruik ?
+1
valmet 605
@heerotje ja is voor proffesioneel gebruik maar niet met de loterij gekocht. Goed gezocht en verstandig gecombineerd. Je mag ook best weten dat de afspraak om de trekker op te fokken al stond mocht het tegenvallen wat die trok.

tractorfan.nl/picture/1136197/
heerotje
@valmet 605 pracht van een combi ! alleen moet ik het doen met inter 633 ...
valmet 605
@heerotje die zou deze snipperaar ook (net) aankunnen. De valmet is een 3 pitter turbo 70 pk.
Bert103S
Welk type van Chinese hakselaar wil je u aanschaffen?
Ik heb ervaring met een "WC10 ".
Deze hakselaar is te "bekijken" op de volgende video:
verwijderd
valmet 605
@Bert103S kijk jij ook zo op je messen? ik vind dat niet een fijn idee.
Bert103S
@valmet 605

Messen? Ik veronderstel dat je met "messen" geld bedoeld. Ik ben namelijk afkomstig van België dus we kennen dat woord niet.
In de tijd dat ik deze hakselaar gekocht heb studeerde ik nog aan de hoge school. Een Van Daele hakselaar was toen een hele grote investering. Deze hakselaar wordt tenslotte ook maar gebruikt als hobby.
valmet 605
@Bert103S in dit filmpje kijk je even boven de rollen en zie je de beitels langsdraaien. De hakschijf zeg maar. Is dat ook zo bij de snipperaar van u?
Bert103S
@valmet 605
Voor alle duidelijkheid : dit filmpje is niet afkomstig van mij.
Kun je mij de tijd doorsturen vanaf wanneer dit duidelijk zichtbaar is aub?
valmet 605
@Bert103S 0.36 en 2.00 wanneer je de rollen ziet. erboven is dan het snijdende gedeelte zichtbaar
Bert103S
@valmet 605
Vanaf 22 seconde zie ik inderdaad de hakschijf duidelijk ronddraaien.
En inderdaad dat was vroeger bij mij ook zo het geval. Dit is nu gewijzigd zodat de onderste invoerrol en de bovenste invoerrol zich in de trechter bevindt.
Bert103S
@heerotje
Dat werkt wel nog redelijk tot op een bepaald moment dat de takken iets te dun worden. Dan breken de taken al af van voren ze de messen kunnen raken. Het nadeel bij de Chinese hakselaars is dat de 2 invoerrollen niet volledig in de trechter geplaatst zijn . Het gevolg is indien de takken te dun zijn dat de tak tussen de onderste invoerrol mee ronddraait naar beneden. En vervolgens de tak afbreekt en op de grond valt.
Dit is te bekijken op de video dat ik doorgestuurd heb.
Op de video zie je duidelijk vanaf 59 seconde dat de dunne takken afbreken en op de grond vallen van te voren ze de messen raken.
Mijn Fendt 103S speelt met deze machine. Hij begint het enkel lastig te krijgen als er takken groter dan 16cm moeten versnipperd worden. ( met een lengte groter dan 1 meter).
heerotje
Jinma model 6 wood chipper dat is de machine waar ik mee bezig ben. alleen heeft deze maar 1 invoerrol dat van @Bert103S ziet er al vele malen beter uit
Fast Eddy
Zo lang de invoerrol maar niet door een V-snaar wordt aangedreven lijkt de Jinma geen verkeerde keus. Maar jouw trekker kan een veel dikkere versnipperaar aan. Ik weet niet wat je budget is?
Anders moet je internet een tijdje afspeuren dan kom je vanzelf wat tegen. Is mij ook gelukt.

Foto van een International 744
Yanmarthomas
Laten staan je weet maar nooit met die chineese heb ook is voor n chineese hakselaar gestaan 3x niks hij wou hem laten draaien bam weg invoer rollen in de schijf laten staan
fiatjuh
fiatjuh
Kijk onze Fiat 45-66 met de Schliesing 330zx welke inmiddels 27 jaar oud is,je ziet deze van die leeftijd wel eens staan voor rond de 3/4000 euro. Kunnen bij hobbymatig gebruik nog jaren mee zulke machines en verzekert van onderdelen bij zo`n merk

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kopen , machine en ervaringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN