Wie heeft ervaring met startpiloot en is het aante raden

Onze trekker voor de voermengwagen is een oudje en start moeilijk met deze kou.
Accu en starter reeds vernieuwd maar duurt toch lang voor dat hij aanslaat. Ook de voorgloei-inrichting is nagezien. Nu gebruik ik sinds kort ook startpilot als ondersteuning.
Helpt perfect maar de eerste paar omwentelingen maakt de motor een behoorlijk rottig kloppend geluid. Onze servicemonteur zegt dat aan het einde van een koude winter de boel kapot is als je dit dagelijks doet. Meer mensen slechte ervaring met startpilot ?

Deel dit topic

Reacties

Arnoldvd
Ze zeggen wel dat de moter er aan gaat wenen en dan niet zonder wil starten zegt men.
Zelf nooit nodig gehad.
Ik zou overwegen verstuivers testen en compresietest
+1
Rode Peter
@Arnoldvd Dat had ik nog vergeten te melden dat onze monteur verstuvers en compressie heeft getest met als resultaat; één versleten verstuiver en de rest kan er nog mee door, nu geen geld aan uit geven.
+5
MartinZaandam
@Rode Peter Waarom zo veel ellende met een niet startende trekker? Je monteur heeft de verstuivers getest en één is er niet goed. Nouh, wat wil je dan? dat er hier aan het eind van het Topic komt te staan, dat de monteur het fout had? Gewoon nieuwe verstuivers erin en klaar ben je. Je schrijft dat hij voor de voermenger staat, dus niet een hobby project. Elke dag ellende met starten, start-pilot kost ook geld en je bent niet meer aan het starten, maar aan het vernielen. Misschien ben je al tien keer naar je computer gelopen om te lezen of iemand een nog betere (lees; slechtere) oplossing heeft, maar de beste oplossing is al gegeven door de jezelf; slechte verstuivers (dus vernieuwen!) Een slechte verstuiver (je weet dat hij slecht is) kan ook je hele blok vernielen als het verkeerd wil. Hij kan gaan zeiken of open blijven staan, dan loopt er pure diesel langs je cilinderwand naar je smeerolie (vastloper?)maar ook een minder optimale kracht opbrengst uit die cilinder.
mdoornekamp
@MartinZaandam je hebt helemaal gelijk. Maar de gebruiker gaf al aan geen geld aan de trekker uit te willen geven.

Gemengd voeren vraagt gewoon een goeie trekker met behoorlijk vermogen. Dat kost nu eenmaal wat meer dan met een oude blokken kar door de stal rijden. Er zijn boeren die gewoon een nieuwe trekker voor de mengwagen zetten. Het moet wel elke dag draaien.
Rode Peter
@MartinZaandam Uiteraard is die slechte verstuiver vervangen. Onze monteur vond het onzin de rest te vervangen na de test. Ook compressie test zag er nog goed uit. Trouwens maakte met starten niks uit.
mdoornekamp
@Rode Peter wat voor trekker is het trouwens? Sommige types starten gewoon altijd slecht bij kou
Ja ervaring.
Het werkt goed om te starten maat het is vreselijk slecht voor je motor.
Als je het dagelijks gaat gebruiken dan raakt hij als het ware verslaaft aan dat spul.
Dat komt doordat je de motor elke keer iets meer schade toe brengt en na een lange tijd wil hij helemaal niet meer starten.
Ik heb meerdere oude trekkers die motorisch niet zo best meer zijn maar als ik er 1 wil starten dan blaas ik met de verfstripper warme lucht in het spruitstuk en dan start hij makkelijker.
Het blijft uitstel van executie.
+2
Fast Eddy
Zwaarder accu op de trekker zetten of een ander anker in je startmotor. Of als je de trekker langer wil houden, motorblok verwarming.
Strartpilot is troep voor je motor.
VBM 814
Het werk idd verslavend voor een trekker.
je moet vooral goed opletten dat hij op een gegeven moment niet uit zichzelf een witte neus heeft. grapje
maar goed is het niet. en inderdaad is een compressie test en verstuivers check nog een optie
ej-van-de-voort
Zijn thuis op een gegeven moment op advies van een ouwe monteur remreiniger gaan gebruiken ipv startpiloot. Of het helemaal waar is weet ik niet, maar piloot schijnt meer te 'ontploffen' terwijl remreiniger meer ontbrandt, dit schijnt wat minder slecht voor het blok te zijn
stevenb
Startpiloot is niet schadelijk zeggen ze in de USA 😏 daar werden ze standaard geleverd met een startpilootaansluiting onder het stuur 😏 veel mensen maken de fout om voor het starten piloot in te spuiten 😏 je moet piloot onder het starten inspuiten 😁 dan schijnt er niets aan de hand te zijn en krijg je ook geen geklop 👍
+1
GerbertXL
Over remreiniger heb ik eens een mooi verhaal gehoord. Luchtfilterhuis was flink smerig, mooi schoonmaken met remreiniger. Ding mooi schoon, iedereen blij, er weer op. Starten....boem!
Moraal van het verhaal, even wachten tot het vervluchtigd is.
+1
mdoornekamp
Je moet zo weinig mogelijk start piloot gebruiken. Dan klopt ie ook niet
1046
Hoe zit et met de bedrading?????
deutz d25s
Je service monteur heeft groot gelijk startpilot is zeer slecht voor je moter
Het slaagt alles van binnen kapot! gebruik het nooit onze fendt 105s turbomatik start in de winter ook altijd zeer slecht maar wij hebben ons een boester aan geschaft het geeft je baterij eigelijk
Gewoon een extra boest;-)
Dus onthoud als je startpilot gebruikt kan je even goed met een grote hamer op je moter slagen!
GerbertXL
Blockheater in je motor schroeven, kost weinig, veel plezier.
New Kobelco
Wij hadden vroeger een fort 2000 cabrio , hadden we soms startpilot nodig. Staat nu bij familie start altijd maar met startpilot ookal heeft hij uur gedraaid wil je na 2 min. Terug starten terug startpilot spuiten want anders start hij niet . Echt verslaafd .
+1
ford3000case745
Meestal raakt de bestuurder meer verslaafd aan startpiloot
Albert Peters
Startpositie is niet verslaven alleen als je het nodig hebt is er technisch iets mis los je dat niet op blijf je startpilot gebruiken een motor geneest niet uit zich zelf
Spiek856
Gtl tanken heeft lagere ontbrandingstemp, starten oudjes beter op wel ietsje duurder
aad3040
Brandstof pomp nog goed? Opvoer pomp niet lek of klepje in het pompje niet goed dat er brandstof weg lekt hierdoor. Wanneer zijn kleppen voor het laatst gesteld?
Rode Peter
Trekker is weliswaar oud maar technisch in orde en dat moeizame winter starten zit in de genen want dat doet ie z'n hele leven al. Vanmorgen de trekker gestart door niet voor maar tijdens het starten startpilot te gebruiken.
Goeie tip van reageerder stevenb ; geen rottige klopgeluiden meer na het aanslaan. Motor liep gelijk mooi rond.
MaxxuM4ever
@Rode Peter draait de startmotor lekker rond tijdens het starten? Wij hadden vroeger een ih 1055 en die had ook altijd moeite met starten, de nieuwe eigenaar heeft er een zwaardere startmotor (meer ampère) op gezet en nu start hij veel makkelijker.
Wat voor trekker is het trouwens, dan kunnen we je misschien van beter advies voorzien.
jammermaarhelaas
Wanneer je verklapt wat voor tractor het betreft en er zijn hier leden met eenzelfde probleem en merk en type tractor kunnen ze jou beter helpen.
walker1
Trekker misschien zoveel mogelijk binnen laten staan? desnoods in het voerpad bij de koeien? Is toch wat minder koud. Als je nu met een paar nachtvorstjes al startproblemen hebt hoop ik voor jou dat er geen echte winter aan komt.
Peter d
Hoi hoi denk uit het verhaal op de maken dat de motor minder word even ander anker in startmotor laten zetten gaat motor sneller rond tijdens starten Dan slaat motor eerder aan
roelvdw
Gewoon een blok heather erop zetten ,kost een paar tientjes
+1
unimogbommel
Wat je ook moet doen als je startpilot gebruikt is zo dicht mogelijk bij het inlaatspruitstuk erin spuiten of op zn minst het luchtfilter eruit pakken. die troep blijft daar nog een tijdje in hangen waardoor die het langer inademt. ik zou zelf eerder ook voor remmenreiniger kiezen of een gasbrander voor de inlaat houden
+1
deutzpower36
Wat een onzin dat een motor verslaafd raakt aan startpiloot, leg mij dan maar eens uit wat er veranderd binnen in de motor door het gebruik daarvan. Volgens mij heeft 90% die hier reageerd nog nooit een motorblok van binnen gezien.

Als een tractor slecht start en je start hem heel de winter met hulp van startpiloot dan start hij na de winter nog steeds slecht(of de volgende winter) maar dan is er toch niks veranderd. Wat nou verslaafd?
Vaak zijn de slecht startende motoren gewoon op, spelingen te groot kleppen slecht etc..
Je gebruikt het bij een slechte motor, want een goede zou starten. Dus je maakt er niks erger mee, het was namelijk al niks.

Gewoon gebruiken als het werkt voor jou, en anders toch aan reviseren of inruilen gaan denken.
Zo'n elektrische blok koelwater heater werkt ook super, bouw het veel in bij auto's werkt heel goed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden winter , trekker , perfect , kapot , motor , geluid , starten , voermengwagen en ervaring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
30
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0