Voederbiet was vergeten maar werkt aan comeback

Boeren van weleer kenden de kracht van voederbieten maar al te goed. De oranjerode koeienbonbons maakten hun koeien gezonder, de melktank raakte sneller vol en de melk was dikker.

Deel dit topic

Reacties

groeier
Hier ook wel is bieten gehad, maar als je tamtam en werk wil hebben moet je voederbieten gaan voeren. Gaat niets boven gras en mais rantsoen, zonder veel poespas.
BoerBart
@groeier boerderij.nl/Rundveehouderij/Foto-Video/…
Qua arbeid valt het hier wel mee.
+1
kaas
Kosten en werk valt het nog niet mee en ze spiegelen wel over opbrengsten van 100 ton en meer en dat kan ook maar er zijn ook boeren die er maar 60 ton afhalen,en bij 100 ton zit je nog maar op 16 ton ds stof en onderschat de kosten niet .laat de loonwerker maar eens een offerte uitbrengen . het is veel duurder dan mais verbouw

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , melktank en voederbieten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0