Illustratie van: Thijs-4620

'Over 10 jaar in BMW-segment met landbouw'

Melkvee heeft invloedrijke personen rondom de landbouw gevraagd om een stip op de horizon te zetten, een punt dat aangeeft waar de landbouw over tien of twintig jaar zou moeten zijn. Een punt dat beleidsmakers, belangenorganisaties en boeren in hun achterhoofd kunnen houden als ze plannen maken en uitvoeren. Vandaag de stip van Krijn Poppe, research manager en senior econoom bij Wageningen Economic Research (voorheen het LEI).

Deel dit topic

Reacties

+2
hans1980
Bah ...lees ik de topic.. verwacht ik dat over 10 jaar de meeste boeren zich een BMW kunnen veroorloven ..blijkt dat we enkel BMW kwaliteit mogen leveren tegen of onder kostprijs..
gelukkig nieuwjaar.
+2
jan is hobbyboer
Nou weet ik ook waarom ik er over jaar of 10 mee ophou 😄
+1
jorisdriepinter
De friso kindervoeding in China is het BMW nivo al ontstegen, dus we zijn al flink op de goede weg. We krijgen echter een mengprijs melkprijs, en dat ontneemt sommigen het zicht.
George
Quote Reactie van @jorisdriepinter:
het BMW nivo al ontstegen

Da kan ne jonguh... 😄
spotmelker
De eerste visie waar ik in mee kan gaan. De toekomstige generatie boeren zal de lasten die de grondprijsontwikkeling met zich meebrengt nooit op kunnen brengen middels bulkproduktie.
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @spotmelker:
De toekomstige generatie boeren

De huidige generatie ook al niet meer hoor. Met het echte boeren wordt niet veel verdiend, goedkoop familiekapitaal en her en der wat extra rechten verkopen aan het eind van de rit houdt de zaak aan de gang. Meeste nieuwe stallen zijn wel gebouwd voor efficiënte industriematige bulkproductie, en de meeste van die stallen moeten nog weel jaartje of 20 mee (waarschijnlijk wel 40). Dus dat is een mooi dilemma.
+2
weurding
@jan is hobbyboer grootste nadeel van de meeste nieuwbouwstallen is het ontbreken van een degelijke manier om aan weidegang te doen, en wat heb je aan een bmw die niet naar buiten kan? 😄
+1
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @weurding:
wat heb je aan een bmw die niet naar buiten kan

Wat heb je aan een BMW die wel naar buiten kan, je loopt maar beetje in de gaten met zo'n ding. Praktisch is het ook niet, zo'n ouwe Scenic heeft veel meer ruimte.
+1
George
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
zo'n ouwe Scenic heeft veel meer ruimte

Wat moet je met al die ruimte?
+1
Frans1
Quote Reactie van @George:
Wat moet je met al die ruimte?

Jan heeft nog een vriendin jonguh,jij bent al jaren getrouwd,dan is je auto alleen nog om in te rijden 😁
George
Ik zit al ruim 23 jaar in het BMW segment.
+1
brabo
@Georgezolang ze bij BMW geen busjes gaan maken, blijf ik er ver vanaf 😄
spotmelker
@brabo Die sjoemelsoftware in die bus bevalt je blijkbaar ook uitstekend 😄
George
@brabo
Die 2 serie Gran Tourer is voor mij al een busje en een reden om zoiets niet te willen.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @George:
k zit al ruim 23 jaar in het BMW segment

Ik zit al 48 jaar buiten het BMW segment 😄
milkman2
@George Ik hoef niet zo'n Boeren Mest Wagen met achterwiel aandrijving.
George
@milkman2
Het is inderdaad een achterwiel aangedreven wagen van de Beierse Motore Werke , je weet niet wat je mist als je er geen gehad hebt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw en melkvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN