Inkomen Koeien & Kansen bedrijven gelijk aan doorsnee bedrijf

De spreiding in het inkomen van de zestien Koeien & Kansen bedrijven was groot, maar het gemiddelde inkomen lag gelijk aan dat van het doorsnee Nederlandse melkveebedrijf.

Deel dit topic

Reacties

+1
Oudje
Ik heb begrepen dat de verschillen voornamelijk werden veroorzaakt door het prijs verschil van de melkopbrengst. Het maakt nogal wat uit of je bij doc, leerdammer of frc levert.
meelezer10
Stukje uit het artikel:
De Koeien & Kansen bedrijven zijn met 1,2 miljoen kilo melkproductie per jaar ongeveer 4 ton groter dan het gemiddelde Nederlandse melkveebedrijf. Dat betekent dat het inkomen per 100 kg melk voor de pilotbedrijven wat lager lag.

Er wordt voor het gemak al van uitgegtaan dat veel liters een lager inkomen geeft. 👎 👎
George
Quote Reactie van @meelezer10:
uitgegtaan dat veel liters een lager inkomen geeft

Meestal werd er vanuit gegaan dat veel liters een hoger inkomen geeft. Ook dat komt niet altijd uit.
weurding
Gemiste kans dus 😅

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkvee , melkveebedrijf en inkomen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0