Weidegang gaat niet ten koste van mineralenuitscheiding

Wat een verassing zo aan het einde van het jaar, en mede dankzij de KLW!:

Melkveebedrijven die tot 1000 uur weidegang toepassen, zijn wat excretie betreft net zo efficiënt met hun mineralen als bedrijven zonder weidegang. Dat meldt Verantwoorde Veehouderij van Wageningen UR.
De excretie van stikstof en fosfaat verschilt niet tussen bedrijven met en zonder weidegang. De verschillen tussen de bedrijven onderling bij eenzelfde aantal uren weiden zijn wel heel groot.

Van 1000 uur tot 1500 uur weidegang zien de Verantwoorde Veehouderij-onderzoekers een aantal veehouders die het minder goed in de hand hebben. 'Maar ook een aantal die nog steeds op het scherpst van KringloopWijzer kunnen werken.'

Verschillen
De verschillen tussen de bedrijven onderling bij eenzelfde aantal uren weiden zijn heel groot. 'Beweiding blijkt slechts één van de vele factoren te zijn voor de mineralenexcretie. Bij veel weidegang per jaar blijkt de uitscheiding gemiddeld iets hoger dan bij opstallen, maar ook dan is er heel veel variatie.'

Meer: nieuweoogst.nu/nieuws/2016/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mineralen , veehouderij , stikstof , fosfaat , weidegang , veehouders , kringloopwijzer en 1000 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0