Illustratie van: Thijs-4620

De stip op de horizon van Dick Veerman

Melkvee heeft invloedrijke personen rondom de landbouw gevraagd om een stip op de horizon te zetten, een punt dat aangeeft waar de landbouw over tien of twintig jaar zou moeten zijn. Een punt dat beleidsmakers, belangenorganisaties en boeren in hun achterhoofd kunnen houden als ze plannen maken en uitvoeren. Vandaag de stip van Dick Veerman, opiniemaker en oprichter van Foodlog.

Deel dit topic

Reacties

janv
Veerman hoor je niet over de boer die het landschap gratis in stand houd,en dat we daarnaast voedsel produceren van de hoogste kwaliteit,waar nog steeds veel vraag naar is.
hans van toos
Sinds de oorlog zijn is het voor de boeren aantrekkelijk gemaakt om veel te produceren met veel fiscale voordelen en dat is goed gelukt. Nu moet dezelfde overheid met fiscale voordelen komen om het aantrekkelijk maken om te stoppen.
+2
vrije boeren
@hans van toos het moet juist makkelijk gemaakt worden om te boeren zonder onzinnige wetgeving
Coen
@hans van toos , probeer toch eens onafhankelijk te worden van o.a. de Overheid, altijd maar die hand ophouden is toch niet wat wij willen?

moeten wij die CV niet nomineren voor 'betweter eerste klas'?
hans van toos
@Coen De overheid verzint die bulk regels, niet die boeren . Premies,toeslagrechten, popgelden,fosfaatrechten,vergunningen,natura 2000 gezever etc.. houden ons in de tang. Vroeger deed mijn vader 1 keer in de 14 dagen een half uurtje rekeningen betalen en op volgorde leggen en dat was het!
+4
mlkvhoudr
@Coen
Die prijs is al vergeven coen 😎
Frans1
janv
Quote Reactie van @Coen:
probeer toch eens onafhankelijk te worden van o.a. de Overheid, altijd maar die hand ophouden is toch niet wat wij willen?moeten wij die CV niet nomineren voor 'betweter eerste klas'?

Wat denk jij van die wegenbouwers,de bouwwereld en alles wat daar bij hoort,hebben alleen werk doordat de overheid met 10 tallen miljarden aanbestedingen doet..
+1
Freriks
Ik ben een keer op een bijeenkomst geweest waar Dick Veerman een inleiding hield. Dan is dit verhaal toch een slap aftreksel. Een paar punten komen in dit artikel wel terug. Doordat we zo afhankelijk zijn van export zijn ze zeer kwetsbaar. We verdienen pas wat als het elders in de wereld mis gaat.
En dat gedoe over innovatie vanuit het ministerie heeft vrijwel geen boer wat aan.
+4
Frans1
@Freriks het punt over de kennis economie heeft hij volgens mij wel gelijk, als de praktijk verdwijnt,verdwijnt ook de kennis
j h p
@Frans1 Die proberen ze dan te vergaren op wereldkennishandelsdagen 😄 voor mislukte economieën.
+3
jan is hobbyboer
Dick Veerman begint zo langzamerhand zelf een stip op de horizon te worden. Raakt steeds verder verwijderd van het concreet oplossen van problemen, hoort vooral zichzelf graag praten. Dat hebben volgens mij de meeste in deze serie wel wat last van.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , melkvee en foodlog geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN