Kan ik een lekke binnenband plakken?

Een paar dagen geleden een Ford 2000 gekocht. De volgende dag stond ie met een lekke band voor, waarschijnlijk gevolg van sinds vele jaren weer een afstand van enige kilometers te hebben gereden. Buitenband was ook helemaal gaar. Inmiddels twee nieuwe buitenbanden besteld (5.50 16), echter deze heb ik alleen maar kunnen krijgen van het type Tube Type wat zou betekenen dat er ook nog een lekke binnenband in zit. Kan ik deze binnenband gewoon plakken met een fietsset? De druk op fietsbanden is groter (4 a 5 bar) dan de druk op zo'n trekkerband, dus het zou me niet verbazen dat het zou kunnen werken. Echter geen enkele ervaring hiermee en dus een beetje onzeker.

Deel dit topic

Reacties

GROENEDEERE
Ja hoor dat kan gewoon. Mits de plakkers maar goed passen.
Maar de band zal ook wel op leeftijd zijn.
Arnoldvd
Moet kunnen pas dee ik het nog een binnen bandplakken met een stuk binneband goed schuuren en plaken maar
Gerron
Als de buitenbanden gaar waren dan zijn de binnenbanden ook slecht en poreus. Dus er kunnen wel een heleboel kleine gaatjes in zitten. Koop nou gewoon een paar nieuwe binnenbanden.
rick-van-huet
@Gerron hoeft niet perse
+4
Gerron
@rick-van-huet Ik stop nog liever een nieuwe binnenband in een gare buitenband bij een trekker die toch niet op de weg komt dan dat ik een nieuwe buitenband verneuk omdat de gare binnenband elke maand leeg is gelopen. Maar inderdaad,het hoeft niet perse...
marc102
@Gerron amen...
Albert Peters
Ik denk ook dat repareren niet helpt Alleen nieuwe is een optie
aad3040
Meteen nieuwe binnen banden erin als je een paar keer de buitenband er af moet halen daar wordt deze ook niet beter van
walker1
Zulke binnenbanden kosten echt niet de hoofdprijs. Het is geen fiets waar je zomaar met een paar bandenlichters de buitenband er af haalt als de band weer lek is.
ronald73
Al gekeken of er geen lucht uit je ventiel lekt?
Sjon
Ik denk dat je TUBELESS bedoelt. Dan heb je geen binnenband nodig, tenzij je velgen verrot zijn.
lieuwepieter2
Ik heb me laten vertellen dat het op het loop vlak mogelijk is. Op de wang kan niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ford , druk , ervaring , type en 2000 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN